Skip to main content
  • 12.07.2023.

Cijenjeni Guy J nakon velikih svjetskih pozornica ovog ljeta stiže u Cave Romane

Izraelski elektronički maestro u sklopu svoje ljetne turneje stiže 22. srpnja na ljetnu pozornicu istarskog kamenoloma Cave Romane u sklopu Future Scopea i Balancea

Piše: 

Tijekom prošlog desetljeća, Guy J se etablirao kao jedan od najsofistriciranijih i najemotivnijih producenata u elektroničkoj glazbi. Svoje ime je izgradio kao svestrani DJ koji u svojim setovima partijanere vodi na glazbeno putovanje. Kroz svoje setove Guy J, pokušava dočarati osjećaj kao da je sve bila jedna traka.

Tijekom godina na izraelskog DJ-a i producenata utjecali razni glazbeni pravci i stilovi. “S elektroničkom glazbom sam počeo kao veliki obožavatelj trancea i progressiva, a kasnije sam bio izložen technu, house i deep house zvuku. Sve te elemente što su mi se svidjeli u tim stilovima, pokušavam spojiti u svoju glazbu. Od svega pomalo.” objasnio je Guy J jednom prilikom kada je bio upitan o svom glazbenom stilu.

Važan dio Guy J-ovog diskografskog kataloga je objavljen kod Johna Digweeda na Bedrock Recordingsu s kojim surađuje još od 2007. Upravo na inicijativu britanskog DJ-a, Guy J pokreće vlastitu etiketu Lost & Found u 2012. uz koju kreće njegov eksponencijalan rast popularnosti i osvajanje scene.

Na temeljima etikete Lost & Found, Guy J pokreće i uspješnu seriju događaja We Are Lost na koju poziva pomno odabrane goste koji će pažljivo birati glazbu u skladu s lokacijama diljem svijeta na kojima će se održati.

Dokle je na turneji, izraelski DJ i producent ne producira glazbu, jer za to treba biti u svom studiju. Ipak od početka godine imao je prilike objaviti tri dovršena projekta, EP i singl koji su se u kratkom vremenu pokazali kao pravi hitovi i već se nalaze među njegovim najpopularnijim pjesmama na streaming platformama. S trakama “State of Trance”, “Anonymous” i “94 Blossom” još jednom je krenuo u osvajanje partijanera diljem svijeta.

Od početka godine, izraelski elektornički maestro svoju seriju partyja je odveo u Južnu Ameriku te Barcelonu dok će ovog ljeta s We Are Lost plesnjacima osvojiti London i Budimpeštu. Uz vlastite partyje, imao je priliku svirati na velikim svjetskim pozornicama u Australiji. Belgiji, Čileu, Ekvadoru, Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Španjolskoj, Novom Zelandu.

Na svoju bogatu listu atraktivnih gostovanja uskoro će dodati i nastup u antičkom kamenolomu Cave Romane gdje na poziv Future Scopea i Balancea dolazi na elektornički spektakl na kojem još sviraju Oxia te Christian Craken. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

sea star desk
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.