Skip to main content
  • 12.07.2023.

Cijenjeni Guy J nakon velikih svjetskih pozornica ovog ljeta stiže u Cave Romane

Izraelski elektronički maestro u sklopu svoje ljetne turneje stiže 22. srpnja na ljetnu pozornicu istarskog kamenoloma Cave Romane u sklopu Future Scopea i Balancea

Piše: 

Tijekom prošlog desetljeća, Guy J se etablirao kao jedan od najsofistriciranijih i najemotivnijih producenata u elektroničkoj glazbi. Svoje ime je izgradio kao svestrani DJ koji u svojim setovima partijanere vodi na glazbeno putovanje. Kroz svoje setove Guy J, pokušava dočarati osjećaj kao da je sve bila jedna traka.

Tijekom godina na izraelskog DJ-a i producenata utjecali razni glazbeni pravci i stilovi. “S elektroničkom glazbom sam počeo kao veliki obožavatelj trancea i progressiva, a kasnije sam bio izložen technu, house i deep house zvuku. Sve te elemente što su mi se svidjeli u tim stilovima, pokušavam spojiti u svoju glazbu. Od svega pomalo.” objasnio je Guy J jednom prilikom kada je bio upitan o svom glazbenom stilu.

Važan dio Guy J-ovog diskografskog kataloga je objavljen kod Johna Digweeda na Bedrock Recordingsu s kojim surađuje još od 2007. Upravo na inicijativu britanskog DJ-a, Guy J pokreće vlastitu etiketu Lost & Found u 2012. uz koju kreće njegov eksponencijalan rast popularnosti i osvajanje scene.

Na temeljima etikete Lost & Found, Guy J pokreće i uspješnu seriju događaja We Are Lost na koju poziva pomno odabrane goste koji će pažljivo birati glazbu u skladu s lokacijama diljem svijeta na kojima će se održati.

Dokle je na turneji, izraelski DJ i producent ne producira glazbu, jer za to treba biti u svom studiju. Ipak od početka godine imao je prilike objaviti tri dovršena projekta, EP i singl koji su se u kratkom vremenu pokazali kao pravi hitovi i već se nalaze među njegovim najpopularnijim pjesmama na streaming platformama. S trakama “State of Trance”, “Anonymous” i “94 Blossom” još jednom je krenuo u osvajanje partijanera diljem svijeta.

Od početka godine, izraelski elektornički maestro svoju seriju partyja je odveo u Južnu Ameriku te Barcelonu dok će ovog ljeta s We Are Lost plesnjacima osvojiti London i Budimpeštu. Uz vlastite partyje, imao je priliku svirati na velikim svjetskim pozornicama u Australiji. Belgiji, Čileu, Ekvadoru, Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Španjolskoj, Novom Zelandu.

Na svoju bogatu listu atraktivnih gostovanja uskoro će dodati i nastup u antičkom kamenolomu Cave Romane gdje na poziv Future Scopea i Balancea dolazi na elektornički spektakl na kojem još sviraju Oxia te Christian Craken. Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.