Skip to main content
  • 12.07.2023.

Kompletiran line up posljednjeg izdanja Seasplash festivala

Sa sve višim temperaturama raste i nestrpljenje prije početka 21. i posljednjeg izdanja Seasplash festivala

Piše: 

Zahvaljujući bogatom glazbenom programu festivala koji traje ukupno pet dana, od 19. do 23. srpnja, Šibenik će postati centar SoundSystem kulture. Uz već najavljenih više od 30 artista, pridodajemo 10 novih i time zaključujemo line-up za 2023. godinu. Od soundsystema, DJ, vizualnih artista do klauna – Seasplash ćemo otpratiti u velikom stilu.

Koncert i party nultog dana odvija se u srijedu, 19. srpnja, na jednoj od najljepših otvorenih pozornica uopće, na Tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku, nastupa cijenjeni Iration Steppas nakon čega se party seli na Martinsku. Četiri festivalska dana predvode jaka svjetska imena, na MainSplash pozornicu dolaze Channel One, Zion Train, Headmix i Pitch Black.

Paddy Free, polovica Pitch Blacka, jedan je od najcjenjenijih elektroničkih glazbenika u Novom Zelandu, osim u sklopu tog cijenjenog dua, nastupat će sa svojim solo setom.Subsistence Soundsystem – King Cone & DJ Diaz – neizostavni su dio austrijske scene, a već godinama su poznati i na Jadranu. Vraćaju nam se i mađarski majstori svjetlosnog zanata, LuMenArtist, i ovog puta će svojim svjetlosnim zrakama prošarati festivalsku lokaciju. DMT, odnosno David Tešić, aktivan je na glazbenoj sceni od 1999., iako preferira glazbene žanrove kao što su dubstep, trap, electro, UK bass i breakbeat, povremeno ga nostalgija ponese pa zavrti koju hip-hop stvar. Rasta Altitude Sound aka Keso Selecta je reggae, dubwise, drum’n’bass i dancehall selektor koji trenutno živi u Zagrebu. Little Vex je multiinstrumentalist, MC, selektor, te prvenstveno veliki zaljubljenik u reggae i dub glazbu.

Dr.Obi kroz proteklih 17 godina stekao je profesionalno iskustvo kao DJ, ton majstor, tehničar, producent i voditelj tehnike. Član je više bendova i raznh projekata iz regije. Suosnivač je nezavisne digitalne etikete Amplifyah Music. DJ AMA kaže da nakon što je savladao tehniku beatmatching-a i upoznao Hardgroove tehno, ostao je s njim do danas u sretnoj vezi. Miki Delay za Seasplash sprema analognu avanturu u obliku roots rockers old school dub produkcija iz pred digitalnog doba. Klaun Krumpir (Cara De Papa) dolazi iz daleke Venezuele sa svojom komičnom i žonglerskom predstavom “Caribbean flow”! Borna Vajdić a.k.a. Quis Ignis, najpoznatiji je po najvećim vatrama i paljenu cigareta hrabrim volonterima u ustima!

Satnicu festivala i raspored nastupa po danima pogledajte ovdje.

Vozni red broda koji vozi na Martinsku je ovdje.

Ulaznice su dostupne na Entrio.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2