Skip to main content
  • 4.10.2008.

Circle Music presents: “The Mechanic Side Of Nature”

Circle Music se vratio na velika vrata i to drugom po redu label – kompilacijom koja nosi naziv "The Mechanic Side Of Nature". Vlasnik i osnivač labela, Alex Flatner još je jednom zatražio od artista da naprave, samo za njega, ekskluzivne trackove, među kojima je izabrao 23 najbolje (ili najatraktivnije, ili možda one koje će najbrže stići do ušiju, vaših srca, nogu…?) i ukomponirao ih u ovu kompilaciju na „najorganskiji“ mogući način.

Piše: 

Piše: www.clubvibes.info

Prvom kompilacijom, nazvanom "The World Of Circle" label se predstavio kao komuna producenata, mala zajednica sa skoro porodičnim duhom, koja proklamira konstantan napredak, mijenjanje i usavršavanje, čistu energiju i različitim stilovima.

Prvi disk je generalno mračniji, više skoncentriran na ritam, manje na melodije, za razliku od prvog koji je mnogo melodičniji i, narodski rečeno, s više duše. Fokus je više ostavljen na zvučnom dizajnu i jasnoj formi traka, dok je muzika testirana na funcionalnost tokom njenog nastajanja. Ovaj je album živ i technoidan istovremeno, savršen spoj dubokih i mračnih emocija i laganih, veselih varijacija, ali i ljubavi i bijesa, živosti i anksioznosti autora. Tako da je sama kompilacija jedna od najkompletnijih muzičkih slika svijeta i života, sa svim što se događa u njima.

U stvaranju mehaničke slike prirode učestvovali su Robert Babicz, Toni Rios, Onionz, Ralph Sliwinski, Alex Flatner feat. Lopazz, Valentino Kanzyani, Umek, Alexander Koning, ONNO, Justin Sequence (new project of Gabriel El Mar ), Leandro Gamez, Stryke, Marc O Tool & Criss Source, Marc Vision & Franco Lemon, Stryke, Urban Breathe, Eclec Sonde & Cat Shaver, Andrea Paganin.

Tracklist CD / Mixed by Alex Flatner :

01. Justin Sequence – Tape Machine
02. Koning & Schultz – 7 Minute Abs
03. Holger Brauns – Herzinfahrt
04. Valentino Kanzyani – Valkanizateur
05. Toni Rios – Old Man's Chord
06. Onionz – Stun Drums (Hiptro Mix)
07. Andrea Paganin – One More Kiss
08. Ralph Sliwinski – Roachclip
09. Anderson Noise – Rocinha
10. SI O'Connor vs. Sykes & Jake – Alpha Female
11. Noise Aritstry – Lost In Tokyo
12. Marc O'Tool & Criss Source – James at Last
13. Eclec Sonde & Cat Shaver – Point Of View
14. ONNO & Victor Coral pres. PRESETONE – Gummi Tape
15. Audio Injection – Droid Attack
16. Stryke – Little Miracles
17. Leandro Gamez – 200
18. Robert Babicz – Galaxy Border
19. Alex Flatner & Sascha Barth – Der Watschn Baum
20. Umek – Ceramic or Human
21. Marc Vision & Franco Lemon – Come
22. Alex Flatner feat. Lopazz – Perfect Circles (Boris Brejcha Remix)
23. Urban Breathe – Old Generation

{snippet 1}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2