Skip to main content
  • convextion
  • 6.11.2012.

Convextion u četvrtak u Sirupu, u petak u Berghainu

Ovaj samozatajni američki glazbenik doslovno bježi od slave, štoviše nikad nije bio u ovom dijelu Europe, uživa u anonimnosti i prava je čast što je Zagreb uvrstio u svoju mini turneju.

Naslovna foto

convextion

Gerard Hanson stiže iz Dallasa iz Teksasa, neki ga znaju po različitim psedonimima od kojih su najpoznatiji Convextion i E.R.P. (Event Related Potential), a nekima je još uvijek potpuna enigma. U razdoblju od 1997.-2005. izdao je samo pet izdanja, pa je i svježiji E.R.P.-ov materijal oprezno dijeljen svijetom.

{youtube}AB07Bizwn0g{/youtube}
Futuristički techno, deep i minimalizam otkrivaju dio njegovog identiteta, inspiracija su mu Juan Atkins i Derrick May no najbolje je njegovu glazbu poslušati, a ne pričati o njoj u što se možete uvjeriti u podcastu koji je radio za Resident Advisor.

{soundcloud}https://soundcloud.com/lucido/ra-265-convextion-2011-06-27{/soundcloud}

Dio slagalice koju slažemo kako bi ga što bolje upoznali uputio nas je činjenicu da je za Zagreb i Ekstrakt na kojem će nastupiti ekskluzivno u Sirupu ovaj četvrtak 08.studenog vezan preko izdanja domaćeg producenta i DJ-a Davora O. Davor je naime izdao prije tri godine remix „Transitional Objects“ za Matrix  Records za koji je Gerard izdao svoju prvu ploču 1995. Jedan od remixa napravio je i Jolka koje je član Ekstrakta, a Davor je pak svoj prvi album izdao  za Home Made, label koji djeluje u sklopu kluba Sirup i tako je jedna stvar dovela do druge i eto nam Gerarda po prvi put u Zagrebu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/davor/sets/transitional-objects-12/{/soundcloud}
Gerardovo gostovanje u Sirupu predstavlja i malu novost i osvježenje u Ekstrakt ponudi, a to će biti kulturni četvrtak, dan za posebno vruća, opskurna gostovanja koja zahtijevaju malo drugačiju pažnju i ophodnju. Nakon Sirupa Gerard će nastupiti u Berghainu u Berlinu.

Pošto se radi o kulturnom četvrtku, vrata kluba se otvaraju u 22:00h, a nastup Gerarda će početi nešto ranije nego inače, tako da ga i radni narod može bez brige poslušati.

Ulaznica je u pretprodaji 50kn, na vratima kluba 70kn, a uz Covextiona će nastupiti i rezidentski dvojac Labud i Ganik.
{youtube}zilPh6cjRNU{/youtube}
 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2