Skip to main content
  • 1.10.2016.

Coxovih top 10 Space Ibiza klasika!

Veliki osmijeh, veliko srce, veliko znanje i još veće iskustvo, postavili su upravo nikoga drugoga do gospodina Coxa na poziciju da odredi deset klasika koji su obilježili Space!

 
Kako se bližimo datumu Space Closing Fieste, 2. listopada, nakon nedavne konačne oproštajke od 15 godina Music Is Revolution partyja, koji je Space zvao domom, gore iznad stratosfere gdje postoje samo tama, glazba i zvijezde, Carl je ujedno i pozvan da mahne ljetu u pozdrav s pulta jednim konačnim nastupom.
 
DJ Mag je tako zamolio Carla za jedno odbrojavanje, decimalni sustav najboljih traka koje su odzvanjale zidovima legendarnog kluba i možeš se okladiti da će se one zateći u konačnom setu. Pa bez puno drame, s utišanim fanfarama, donosimo top desetku koja je dovoljno glasna sama za sebe.
 
Joris Voorn
‘Incident’
(Rejected, 2011)
"Ovo je traka koja je započela sve za Jorisa! To je masivno, pianom pogonjeno, tech-house čudovište, koje je trgalo floorove."
{youtube}fpYxHjjbkPc{/youtube}
 
Tomaz & Filterheadz
‘Sunshine’
(INTEC, 2002)
"Traka čitava posvećena izgradnji napetosti i dropu. Space je uvijek gasio svjetla dok se traka gradi da bi ih opet upalio … BAM! Evo ga!"
{youtube}tmsnfW9WVws{/youtube}
 
Danny Marquez & Ferry B
‘Afrocatalans’
(Defected, 2004)
"Savršeni soundtrack za noć na Space terasi. Kada ga čuješ smješkat ćeš se, pljeskati rukama i nećeš moći ne tresti bokove."
{youtube}EiITPsYrJBg{/youtube}
 
Booka Shade
‘Mandarin Girl’
(Get Physical, 2005)
"Koja traka! Potpuno me je pomela – tako svježi novi zvuk, tako dubok dubok i funky. Jedna od najboljih traka za svirati u Spaceu ikada."
{youtube}3pGHdbyf-Eo{/youtube}
 
Daft Punk
‘One More Time’
(Virgin, 1998) 
"Kao jedan od prvih DJ-a koji je ikada puštao ovu traku, nisam mogao dočekati da je pustim na originalnoj Space terasi. Svi su odmah počeli pjevati – koja traka!"
{youtube}-OTryGzS-G8{/youtube}
 
Octave One
‘Blackwater’
(430 West Records, 2000)
"Svaki puta zasuzim malo kad puštam ovu traku. Jedan od najboljih intra u bilo kojoj klupskoj traci -Detorit baby!"
{youtube}Bmg_DtZ0Scw{/youtube}
 
Mark Broom
‘Lemon’
(Saved, 2010)
"Masivna disco-tech traka koju sam svirao za kraj noći u Spaceu. Još uvijek je puštam jer ne postoji ništa ovako moćno."
{youtube}XNwea9nhsUA{/youtube}
 
DJ Rolando
‘Knights Of The Jaguar’
(Underground Resistance, 1999)
"Vječni Space klasik. Otiđite na YouTube i potražite "Space Sit-Down" samnom i Loco Diceom na zajedničkom closing setu. Vidjet ćete koliko ova traka znači clubberima – masivni moment."
{youtube}ZcC3vVh3cOE{/youtube}
 
Dustin Zahn
‘Stranger To Stability (Len Faki Remix)’
(Rek D, 2009)
"Velika techno traka koja roka podijem. Još i danas izaziva kaos!"
{youtube}TEtBg6od_mA{/youtube}
 
Laurent Garnier
‘Man With The Red Face’
(F Communication, 2008)
"Jedna od najbolje konstruiranih techno traka ikada. Saksofon koji vodi traku mi još odzvanja u ušima – ovo je bezvremensko."
{youtube}MzvL11GphWw{/youtube}
 
 
 
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2