Skip to main content
  • 1.10.2016.

Majanski ratnik s Burning Mana na Ondalindi u Meksiku!

Preko Burning Manove playe, duboko u pustopoljini Nevade, pijeskom je proklizalo golemo zdanje, sastavljeno od svjetla, snova i slobode, koje je odmah uhvatilo oka divlje prekrasnih pustinjskih ljudi.

 
Svjetlost i laseri rezali su noćno nebo pustinje, a imerzivni soundsystem tresao je zrnca pod stopalima svih koji su se našli u dometu. Ime mu je Mayan Warrior i ovo to je novo art vozilo koje će pomesti sve one koji u sebi spajaju audio-vizualne gladi za novitetima i kreativnosti. Iako ovo nije prvi puta da je ratnik pošao na put od rodnog Meksika do Black Rock Cityja, ove godine je na neki način uhvatio emociju kolektivnog nesvjesnog i probio se u prvi plan.
 
Originalno ga je oslikao legendarni Alex Grey i nastao je kao mentalno dijete Pabla Gonzáleza Vargasa s svrhom prenošenja kulture Mexica gdje god da se zatekne. No svaka godina donijela je milijune i milijune vrijedna strukturna poboljšanja rasvjete, lasera i soundsystema koji su eventualno dosegli kritičnu masu eksplozije u mašti svih koji su se zatekli u blizini. 

Pablo González Vargas – Creator of the Mayan Warrior from Ondalinda X Careyes on Vimeo.

Kada je Burning Man progorio sve što je trebao, i simbolički i realno, majanski ratnik je krenuo na dug put južno preko granice ne bi li se vratio nazad u Mexiko, i u vikendu prije tradicionalnog nacionalnog slavlja Dios de Los Muertos, debitirao na prvom Ondalinda festivalu na kojem će se zateći i HVOB, Sabo, BLOND:ISH, Audiofly, NU, Mendrix i LUM. Ovaj event ne koncentrira se samo na glazbu, već slavi sve ono za što Meksiko stoji – kulturu, hranu, umjetnost, rituale i same ljude i njihov specifični temperament. Dio prihoda će ujedno biti doniran lokalnom Huichol plemenu, kako bi se očuvala njihova zemlja.
Za one kojima primarni interes nije glazba i latentno očekivanje neminovnog mamurluka, Onalinda pruža i opciju ronjenja, kajakarenja, yoge u džungli, rituale iscjeljivanja, koktel partije, ceremonije zalaska sunca, tradicionalnu kuhinju i opcije odsjedanja u dvorcu, kućici ili vili.
 
Onalinda se ujedno ističe ograničenim kapacitetom i ulaganjem energije u zadržavanje autentičnosti biranjem samo šačice house i techno poroducenata. Profilira se kao mjesto uživanja, relaksacije i kulture, kao nova niša drugačijeg iskustva koja pruža odmor i upoznavanja s kulturnim elementima koje još nisi imao prilike susresti. Karte inauguralnog izdanja dostupne su ovdje. Pa majanski ratnik i stara kultura, reloadana za novo tisućljeće, na pozadini housea i techna. Gdje ćeš bolji odmor?
 
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk