Skip to main content
  • 22.01.2018.

Coyu – Tech house je ekonomski profitabilan, ali mene to ne zanima

Poznati mačak Coyu obrušio se na tech house, te više vjeruje srcu nego ekonomiji pa izjavio kako se isti potpuno komercijalizirao i ne pridonosi glazbenom razvoju.

Piše: 

Tech house sve je više na lošem glasu, to potvrđuju Beatport gdje je taj žanr najdominantiji, a svakako i nove rezidencije u Las Vegasu. Ljubitelj mačaka i vlasnik poznate etikete Suara, Coyu nedavno je doskočio do vlastitog Facebook page-a te iznio istinu na vidjelu. I dok mu svi sugeriraju kako je tech house glazba pobjeda u svakom slučaju, jer ti donosi brdo love, Coyu ne želi biti dio mase, već ide svojim stopama pa kako kaže "riskirat ću i promjeniti smjer u neka neotkrivena područja u koja zaista vjerujem da su put ka sreći."

Suara je tokom godina postojanja također bila žrtva popularizacije žanra jer je sama bilježila mnogobrojna izdanja iz tog svijeta. Čini se kako je duboko u sebi osjećao tjeskobu i kako bi se uspio razvijati kao glazbenik i ponuditi svijetu jedan drugačiji zvuk, odrekao se tech house-a u potpunosti.

Okidač je svakako imao i deseti rođendan koji Suara slavi u 2018. pa se tako otvorila odlična prilika da krenu u svome smjeru. Red, rad i disciplina već su stupili na snagu, a zvuk kojemu će Suara sada u potpunosti pristupiti je techno. Na prvu možda i nije veliki pomak, ali kako zvuče noviteti iz španjolske kuće provjerite i sami. Smjer kojemu sada teži pokazo je kroz kompilaciju Dia Cero (Day Zero), 13 traka sa manje poznatim imenia za koje Coyu smatra da rade odličan posao.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2