Skip to main content
  • 1.04.2018.

Crkva od danas uvodi techno mise. Razlog je nedostatak mladih vjernika! (aprilili)

Po uzoru na Švedsku koja je techno mise uvela 2011. i Hrvatska se okreće vjerskom party turizmu.

Piše: 


Nedavna studija je pokazala da u Hrvatskoj drastično pada broj vjernika, pa je Crkva radila istraživanja kako i na koji način mogu privući mlade na mise i uključiti ih u kulturu. U Švedskoj su techno mise privukle brojne mlade partijanere na dolazak u Crkvu nedjeljom ujutro, pa je hrvatsko biskupsko vijeće zaključilo da se treba okrenuti tome; zimi za domaće partijanere, a ljeti za turiste.

No, ne znaju još kako rješiti problem s naplatom misa, pošto je iz Vatikana došla stroga direktiva da su mise besplatne.U svemu ovome puno je pomoglo mišljenje jednog župnika koji je stalni posjetitelj Modem festivala u Slunju i svećenika koji je dijelio vodu na Ultri prošlog ljeta pošto su elektroničku glazbu ocijenili kao okupljanje zajednice u kojoj se osjeća samo pozitivna energija.

Kako ne bi uznemiravali manje gradove i općine pošto župnici ne znaju kako će na selima ljudi reagirati na ovo, prve techno mise održat će se u većim gradovima. Danas u 18.30 u tri grada Zagrebu, Rijeci i Splitu. U Zagrebu (crkva sv. Ane) će glazbu odabirati Teo Harouda, u Rijeci (crkva sv. Jeronima) je selektor Ogi, a u Splitu (crkva sv. Stipe) je DJ Jock.

Zabilježite dojmove s prvih techno misa i pošaljite nam kako vam je bilo…

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2