Skip to main content
  • alt
  • 5.01.2015.

Dalai Lama će se pojaviti na Glastonbury Festivalu

Jedan od velikih duhovnih vođa 21. stoljeća Dalai Lama, punim imenom Tenzin Gyatso, najavio je svoje pojavljivanje na engleskom Glastonburyju 28. lipnja.

 
Glavni redovnik i vođa tibetanskih momaka u haljama na službenoj stranici dalailama.com, pod kategorijom “Schedule” objavio je: ” Njegova Svetost će održati govor ujutro na Glastonbury festivalu”.
 
Post je uskoro uklonjen jer se čini da je prekršio medijski embargo kojim informacije ne bi trebale procuriti sve do objave službenog linupa u travnju.

alt

 
Ova vijest nas zapravo ne čudi toliko jer su na prethodnom izdanju festivala tibetanski redovnici pjevali svoje napjeve i izrađivali ceremonijane pješčane mandale.
 
Unatoč uklanjanju čini se da je najava ipak legitimna jer će se upravo u to doba ovaj inspirativni čovjek zateći u Engleskoj, kako dan ranije po rasporedu treba održati govor u  Kempton Racecourse u Middlesexu na temu budizma i njegove održivosti u 21. st.
 
Bez obzira na koje ste se božanstvo pretplatili i kome u ime sklapate oči i ruke i izgovarate svoje molitve i mantre, bilo da je neka od organiziranih religija ili se pak obraćate, svemiru, energiji ili Gei, ne možete poreći karizmu ovog velikog smirenog čovjeka. Njegova jedina misija je naučiti one oko sebe kako da kroz život kroče sa blagošću, dostojanstvom, ljubavlju i zajedništvom, a nije li to ujedno i uloga same glazbe. 
 
brejcha 2
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju