Skip to main content
  • 15.12.2020.

Dalton Trance Teleport Live predstavlja Trsatski kaštel u Rijeci

Video premijera snimljena na Trsatskom kaštelu u Rijeci emitirat će se u nedjelju, 20. prosinca od 20h, a predstavit će se veteran trance scene Dalton Trance Teleport Live i Roko Pečarić (bouzouki gitara).

Piše: 


Renaissance je video projekt turističke promidžbe renesansne Hrvatske (dvorci, utvrde, stari gradovi) uz atraktivne nastupe nagrađivanih autora elektroničke glazbe, a nastao je pod okriljem nagrade „Ambasador“ kao odgovor na nedostatak klupskih i festivalskih uzbuđenja.

Nedjelja, 20. prosinca u 20h
Trsatski kaštel, Rijeka
Dalton Trance Teleport Live & Roko Pečarić (bouzouki)

Trsatski kaštel je strateški izbočeni vidikovac na 138 metara visokom brijegu koji dominira Rijekom. Kolosalan pogled na ostatke tog limesa na nasuprotnim brjegovima, Katarini i Kalvariji, kao i na cjelokupni prostor riječkog Starog grada, sveobuhvatno se pruža s platoa Trsatskog kaštela. Trsatski je kaštel jedna od najstarijih fortifikacija u Hrvatskom primorju u kojoj su sačuvana obilježja ranosrednjovjekovne gradogradnje. Danas je Trsatski kaštel obogaćen novim sadržajima – galerijskim prostorom s likovnim izložbama, ljetnim koncertima i kazališnim predstavama na otvorenom, kao i modnim revijama i književnim večerima. Više info https://www.visitrijeka.hr/

Dalton Trance Teleport je veteran na trance sceni. U ovom setu promovira svoj treći studijski album „Bazzar“. Dobitnik je „Ambasadora“ za najboljeg goa/psytrance DJ-a prema glasovima publike 2017.g. Uz njega je nastupio i Roko Pečarić koji inače svira na većem broju instrumenata, a na „Bazzaru“ je zaslužan za ekspresiju bouzouki gitare. Do suradnje je došlo spontano; umjetnički se dvojac povezao zajedničkim svirkama i građanskim stavovima. Na Trsatskom kaštelu je odsviran LIVE s 4  nove trake, par remiksa i par starijih traka kojima je Roko opet dao novu dimenziju.

Projekt je započeo video premijerom Yakke koji je predstavio Dvor Veliki Tabor prošle nedjelje, 20. prosinca (video). Slijedi još i Tvrđava Fortica Starigrad u Omišu (DJ Jock), čija video premijera je zakazana za 27. prosinca od 20h.

VIDEO PREMIJERE FACEBOOK LINKOVI
Ambasador.hr        
Visit Rijeka           
Dalton Trance Teleport   
Klubskascena.hr       

https://www.facebook.com/kbsentertainmentcroatia
https://www.facebook.com/TopDJRoom/
https://www.facebook.com/oriGIGIpromocija/
https://www.facebook.com/ilmtechno
https://www.facebook.com/mi.smo.crkva
https://www.facebook.com/pozitivanritam
https://www.facebook.com/ravers.hits
https://www.facebook.com/CroatiaCP

VIŠE O PROJEKTU – RENAISSANCE
Renesansa je jedno od najkreativnijih razdoblja u književnosti i umjetnosti, zaslužna za intelektualni i umjetnički procvat. Renesansa je obnova i preporod; era koja je naglašavala studije, učenje i poboljšanje samoga sebe. Upravo to su sve odlike koje ističe Ambasador kroz svoje djelovanje. Uvijek potiče kreativce, traži promjene, afirmira.

2020.g. će ostati zabilježena kao ona u kojoj su klupske i festivalske pozornice mirovale. Plesni podiji uglavnom su zjapili prazni i u većini slučajeva sve je to zamijenjeno virtualnim događajima. Upravo iz tog razloga što su autorima i DJ-ima elektroničke glazbe onemogućeni nastupi i daljnji razvoj, Ambasador je po uzoru na vodeće svjetske brendove, a u suradnji sa BURN energy drink i partnerima (Dvor Veliki Tabor, Trsatski kaštel – TZ Rijeka; Fortica Starigrad Omiš – Grad Omiš) odlučio krenuti u novu virtualnu avanturu radi očuvanja scene. U projektu Renaissance spaja se renesansna i suvremena umjetnost približavajući tako elektroničku glazbu širem auditoriju i kulturnim tokovima RH. Projekt se planira nastaviti i tijekom 2021.g. snimanjima na brojnim zanimljivim lokacijama i u suradnji sa nagrađivanim autorima elektroničkog zvuka.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2