Skip to main content
  • 8.01.2020.

Damir Ludvig proteklih godinu dana vidi kao uspješni nastavak dosadašnje karijere

Legendarni je zagrebački DJ proteklih 365 dana iskoristio za razvoj svojih umjetničkih ambicija.

Piše: 

Donosimo sažetak njegovih uspjeha iz 2019.

Austrija, Belgija, Cipar, Danska, Finska, Francuska, Kanada, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Njemačka, Španjolska, Švedska, Švicarska i Velika Britanija, samo su neke od pedesetak svjetskih zemalja u kojima se je tijekom godine emitirala Damirova glazba, što potvrđuje HDS ZAMP, stručna Služba zaštite autorskih muzičkih prava Hrvatskog društva skladatelja u svojem službenom izvješću za 2019.


Foto: Bruno Zlomislić

Od međunarodnih svirki, Ludvig je briljirao na adventskom nastupu u poznatom bečkom klubu Fluc, te na glavnoj pozornici trodnevnog megaspektakla StellarBeat Music Festival u Sloveniji, gdje je nastupio uz slavna imena kao što su Robin Schulz, Claptone, Mahmut Orhan, Burak Yeter i još više od 40 najpopularnijih izvođača u 2019.

Od partija na domaćem terenu Damir se najviše ponosi rođendanskim partijem zagrebačkog ciklusa Astralis, čiji je suorganizator  i rezident već 21. godinu, no u najboljem mu je sjećanju ostala svirka u gradu pod Marjanom. “Već sam se odavno naviknuo na gaže u gradovima kao što su New York, Los Angeles, Taipei, München i Beč, ali zaista rijetko nastupam u Splitu, pa me to uvijek posebno veseli“, priča Ludvig te nastavlja: “Na otvorenju sezone klupske večeri Underwater u splitskom klubu Zenta, osjetio sam neopisivu pozitivnu energiju kakvu nisam doživio od nastupa na prvom izdanju Ultra Europe.”
{youtube}cKk7iXmuNBk{/youtube}

Ludvig je tijekom proteklih dvanaest mjeseci objavio desetak naslova, ali najvažnije mu je što je Guy Mantzur, svjetska megazvijezda i jedan od kandidata za titulu najboljeg globalnog progressive house DJ-a, uvrstio Damirov uradak Fluid na ekskluzivnu kompilaciju Secrets #5, koja je ujedno i bestseler izdavačke kuće Plattenbank.
{youtube}Z491TlR-bg0{/youtube}

Krajem rujna, Ludvig je gostovao u sklopu programa Ritual na američkom radiju Proton, a više od 25 tjedana držao je rekord slušanosti emisije Family Grooves na medijskoj kući Insomnia FM. Iako kao DJ voli sve formate, kao kolumnist portala Mixmag Adria, Ludvig je do prosinca napisao pedesetak recenzija gramofonskih ploča u rubrici Vinyl Tjedna, koje je kvartalno  prezentirao uživo kroz svoje posebne klupske cjelonoćne 100% vinilne setove.

Sve više pišem, a izdavačke kuće Lost & Found, Plattenbank i Armadillo Records, angažirale su me za dio odnosa s javnošću vezanog uz izdanja ovih globalnih giganata”, priznaje Damir i veseli se nastavku suradnje s ovim izdavačima i u 2020.
{youtube}i1Zr-8E3q54{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk