Skip to main content
  • Darren Emerson
  • 10.11.2010.

Darren Emerson sprema nove produkcije i daruje mix

Bivši službeni DJ grupe Underworld jedan je od ključnih imena svjetske elektronske glazbe.

Piše: 

Naslovna foto

Darren Emerson

Prve je gramofone kupio sa 14, sa 16 već uvelike drmao po klubovima, a sa 18 godina je bio vlasnik titule britanskog DJ-a mjeseca i rezident u Milk Baru i Limelightu zbog čega napušta karijeru na londonskoj burzi. U to vrijeme upoznaje Rick Smitha i Karl Hydea koji su tražili inspiritivnog DJ-a/producenta da udahne novi groove njihovom bendu. Tako je rođena legenda – Underworld, u kojem Emerson djeluje od 1990. do 2000. godine.

Odmah po izlasku iz grupe, Darren Emerson u suradnji sa Sashom producira novu himnu Ibize «Scorchio», a uslijedila su dva legendarna mixa za Global Underground: «Uruguay» i «Singapore». Darren je remiksirao pop ikone kao što su Fatboy Slim, Bjork, Prodigy i Puff Daddy.

Nedavno je pokrenuo etiketu Detone koja se fokusira na izdavanje klupskih singlova tj. originala iz vlastite produkcije kao i suradnje s drugim umjetnicima iz ovog žanra. Prva dva izdanja za Detone (Gracelands i Decisions) su  ostvarila  popriličan uspjeh inspirirajući Emersona da se ponovno vrati u studio. Namjera mu je u 2011.g. izbaciti nove radove koje potpisuju i njegovi suradnici Jim Rivers, Glimpse i James Zabiela. Etiketa Detone ima i svoje brendirane partije diljem svijeta kao i rezidenciju u londonskom East Village-u.

Ono na što bi ste zaista trebali obratiti pažnju je Emersonov remix legendarne pjesme "Right On" od Silicone Soula, a napravio je kao poklon za 20 godina etikete Soma Records. Prije nego Darren Emerson zasvira u nama bližim krajevima donosimo njegov Winter mix koji možete poslušati ovdje.

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2