Skip to main content
  • family grooves
  • 18.03.2014.

Dašak Londona na prvom rođendanu Family Groovesa

Family Grooves label osnovan je u travnju 2013. Godina dana je prošla jako brzo i više od 30 izdanja, te nekoliko kompilacija je za ovom etiketom.

Piše: 

Naslovna foto

family grooves


Surađivali su s nekim old school, kao i s nekim novim producentima elektroničke glazbe. Odaziv je bio vrlo dobar; imali su čast da se njihova izdanja "vrte" u setovima ambasadora globalne scene – Carl Cox, Cristian Varela, Dubfire, Stefano Noferini, Da Fresh, Groovebox, David Herrero.
{youtube}O3iZKUtVEQk{/youtube}

Povodom prve godišnjice postojanja u goste im dolazi James Harrison aka Scientific Funk, DJ i producent koji je između ostalih izadavao i na legendarnom Wiggle Records labelu, čiji su vlasnici Terry Francis i Nathan Coles, a kojemu je ovo ujedno i prvi nastup u Hrvatskoj. Scientific funk je DJ koji je osvojio prestižnu MixMag DJ nagradu, čovjek koji aktivno sudjeluje na Londonskoj underground sceni od ranih devedesetih prošlog stoljeća, izrazito na južno londonskoj tech House sceni koja se vrti oko poznatih izdavačkih kuća kao što su Wiggle i Subterrain.
{youtube}_SW5QARPT_A{/youtube}

Izdavao je na Leftfieldovom underground labelu Offshoot, zatim je pokrenuo svoj Scientific Funk Recordings,koji je imao odličan odaziv Mr.C-a i Murfa koji su njegova izdanja vrtili na Subterrain obljetnicama s uvaženim gostima kao što su; Laurent Garnier, Jamie Anderson ili Dan Curtain. Kao DJ, Scientific Funk donosi dašak Londona – specifičnog tech house zvuka prožetog zaraznim bas linijama, perkusijama i melodičnim acid linijama. U svakom slučaju, osvježenje za dalmatinsku, ali i hrvatsku scenu.
{youtube}mhRbonPUg2M{/youtube}

Rođendanski party Family Groovesa održava se u zadarskom Q Baru, 26. travnja. Ulaznica nema u pretprodaji, već samo na ulazu u klub po simboličnoj cijeni od 30kn.

Line Up:
SCIENTIFIC FUNK (Wiggle rec., Family Grooves) UK
Silvio Hrabar (Family Grooves) HR
Edy C.(Family Grooves, Decoded rec) HR
Mani ZD

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2