Skip to main content
  • 1.06.2018.

David Morales – Glazbeni golijat u Bolu na Braču

Kemijski simbol mu je Au, od latinskog aurum, atomski broj 79. Žućkasti sjaj i cakleće se oči tvoje drage, zalijepljene na staklo zlatarne, već izdaju kapitalističku pragmatiku ovog metala.

Piše: 

Naslovna foto

David Morales


No, nije zlato sve što sja – kažu stari. I stari su u pravu, jer u našoj priči u zlatu ono što sjaji je sunce, ono žuto je pijesak i ono poželjno je urlanje zvučnika i čekanje rumenih zora. Ono naše je na Bolu na jednoj od najimpresivnijih spontanih maritimnih konstrukcija. Valovima i strujama formiran Zlatni rat na 585 koraka od plaže stvorio je prethodne godine među zemlju borove šume, žudnji, ritma, otvorenog neba i želje za novim ljetnim ljubavima – 585 klub – koji u goste 30. kolovoza iznova poziva jednoga od najvećih sa samog izvora housea – Davida Moralesa.

Ovaj David praćku starog zavjeta zamijenio je mašinama i nije nimalo malen već je golijat elektroničkog koji vitla iza pulta punih 30 godina. Svaki žanr, svaka nit elektronike, svaka nota i emocija ima svoj početak, a kao legitimni skrbnik house stoji baš Morales. Oči je otvorio u Brooklynu 1961. i životni put i istraživanja zvuka preklapaju se i uvijaju ne bi li ga neraskidivio spojili s prerano izgubljenim Frankie Knucklesom. Vlasnik Grammyja za remixanje i jedan od najprestižnijih producenata housea danas, čovjek je koji u CV-ju ima preko 500 suradnji najpoznatijim umjetnicima današnjice, a preko pola stoljeća na planetu i nebrojena svitanja s ekipom diljem svijeta čine ga jednom od prvih zvijezda DJ-inga, pomičući profesiju u očima mnogih u domenu legitimne karijere i omogućujući elektronici da se probije u mainstream glazbenih ljestvica.

Golem u svakom pogledu, ćelavi stup ljetnih noći primoštenske Aurore i kralj aerodroma poziva te da mu se pridružiš na izdahu kolovoza od 8 uvečer do 6 ujutro. Idi pa vidi, dođi i pleši. Nije zlato sve što sja, ali bit će sjajno! Vidimo se!

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk