Skip to main content
  • 1.06.2018.

Haris Čustović intervjuira Dexona u Amsterdamu (VIDEO)

Kako učiš i kako rasteš? Tako da pitaš i slušaš, da razumiješ i upijaš, da bez obzira na to koliko dugo poštu primaš na ovome planetu neprekidano gledaš sebe kao učenika života.

Piše: 


Pa se Haris, unatoč impresivnim godinama staža, vidi upravo takvim i puti ga vode u Amsterdam na čašicu razgovora s vlasnikom InDeep'n'Dance trgovine pločama – Dexonom.

U razgovor o svemu onome techno zapleteni Dexon je uz pak, uz vlasnika papira popularne amsterdamske InDeep'n'Dance trgovine, ujedno i ključni zglob KRAFT Amsterdama i Techno Tuesday Amsterdam evenata koji pumpaju krv glasnim underground žilama grada, i za što su ujedno i nagrađeni Golden Gnome nagradom za “Best Club Night”. Ovaj techno tata jedan je od razloga zašto je Melkweg klub upisan u legendu noćnog naličja grada. Pa do čega dolazi kolizijom dva elektronička maga provjeri bacanjem oka na intervju prenesen niže i sasvim si uzmi u obzir da je ovo samo jedna instanca novog serijala u kojem u će Haris proći europske prijestolnice kulture u potrazi za najtechno čovjekom grada, ne bi li ga ispitao o povijesti, sadašnjosti i budućnosti elektroničkoga na njegovim ulicama i u klubovima koje zove svojima. Uživaj, nauči i prati Harisa na elektroničkom defileu Europom. Sve što stvara i istražuje nastalo je od zajednice za zajednicu. Enjoy!
{youtube}L3KyTj9VYQo{/youtube}

Harisa tvoje fino uštimano uho već poznaje kao, pod dubrovačkim zidinama rođenog, sada internacionalno priznatog umjetnika i posvojenog Londončanina koji predaje na SAE institutu. Žanrovski klizni eksperimentator s fetišem na tehnički perfekcionizam ujedno je i onaj koji uživa u disonanci spajajući klasičnu i akustičnu glazbu s elektroničkom. Klasično obrazovani violinist i pijanist napominje kako mu je obrazovanje i simultano proučavanje glazbene teorije omogučilo "razumijevanje različitih glazbenih formi, melodijskih struktura, sposobnost sviranja instrumenata i razumijevanja dinamike i dimenzija zvuka, vještine koje su ključne pri procesu skladanja kao i u studiju."

Haris je ujedno i predani tata Laus Musica, glazbe koja voli podij i crossover forme koje te vode na neobične sonične dijaloge s slušaocem, a poznat je pultevima u svim zakucima svijeta, u najvećim klubovima, malim bezimenim znojnim underground podrumima i najvećim festivalima.

sea star desk
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju