Skip to main content
  • amoeba music
  • 30.01.2013.

Digitalizirana rijetka starudija

Amoeba Music, kalifornijski lanac prodavaonica ploča, odlučila je digitalizirati, a potom i staviti u prodaju, tisuće rijetkih LP izdanja, kao i onih koji se više ne tiskaju, a sve putem svog novog redizajniranog sajta.

Piše: 

Naslovna foto

Amoeba Music

U sekciji Vinyl Vaults nalazi se dosad tek tisuću rijetkih 78-ica i 45-ica, a radi se o pločama koje su se nekako 'zagubile' u bespućima vinila, podcijenjena glazba ukinutih etiketa, i opskurnih umjetnika, ali stvari iza kojih u potpunosti stoji ekipa Amoebe. Uglavnom su to rock izvođači, ali ima i jazza, puno bluesa, nešto countrya, ali i ponekih čudnih izvođača.

alt

Većina vinila, kao i ostalih stvari iz prodavaonice dobiva remastering, a trenutno je, kao što smo napisali, oko tisuću izdanja na prodaju, ali svaki dan se radi na 10 do 15 novih. No, s obzirom da je puno ovih izdanja zaboravljeno, ne zna se ni kome bi trebala pripasti prava od prodaje, pa se novac dobiven od ove prodaje stavlja na posebni račun dok se isto ne sazna.

Na sajtu www.amoeba.com, koji je dosad prodavao CD-e, DVD-e, vinilne LP-e, dodatke, memorabiliju, i ostalo, sada se može kupiti i veliki raspon digitalnih izdanja, i van Vinyl Vaulta, ali i pročitati brojne biografije izvođača, te recenzije izdanja.

Više o svemu pročitajte OVDJE, a niže pogledajte jedan video iz Amoeba serije filmića What's In My Bag. Svakako zavirite i u Electronic-Dance kategoriju.
{youtube}TW8cIJUOscQ{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2