Skip to main content
  • abop
  • 30.01.2013.

Zatvorio se Purgeraj

Dok se na jednu stranu otvaraju novi klubovi u Zagrebu, neki kultna mjesta poput Purgeraja na Ribnjaku svoja su vrata odlučili zatvoriti zauvijek ili barem za sada.

Naslovna foto

abop

Nakon deset godina postojanja zatvorio se Purgeraj,  zagrebački klub i jedno od omiljenih okupljališta mladih, što je izazvalo nevjericu među građanima Zagreba, jer Purgeraj nitko nije mogao naslutiti da je posljednji vikend zapravo bio oproštajni vikend za Purgeraj.

Ništa spektakularno ne stoji iza zatvaranja, zato smo htjeli klub zatvoriti na nekakav miran način, bez senzacija. Riječ je o privatnim razlozima, došli smo u fazu kada želimo raditi nešto drugo. Samo mijenjamo smjer kretanja i krećemo raditi nešto drugo. Život ide dalje, neka naši posjetitelji ne budu razočarani“ – izjavio je Hrvoje Jelković, voditelj kluba, za Večernji list.

Ipak pretpostavke upućuju da su razlozi zatvaranja ovog kluba financijske prirode te da je kriza donijela svoje iako je voditelj kluba Hrvoje Jelković naglasio da financije nisu uzrok zatvaranja. Purgeraj je tijekom deset proteklih godina ugostio razne alternativne poznate i manje poznate bendove, bio utočište plesa i izbor povoljne zabave te odlične ekipe kojoj je ovaj klub bio poput drugog doma.

purgeraj

Na stranici kluba stoji: „Težak zadatak je napisati nešto o 10 godina jedne lijepe priče. Kako sažeti i u nekoliko riječi pretočiti sve drage ljude, sve priče koje su obilježile prekrasan period naših života – jako teško je to napraviti. Zato o tome nećemo pisati.

Pisat ćemo vam o jednom snu koji je postao stvarnost ponajviše zahvaljujući vama koji ste prepoznali našu iskrenu želju da barem na trenutak na jednom mjestu napravimo jedan bolji svijet, ovo je priča o svima vama koji ste ulazili u naše živote, bili dio tog života i ostali dio njega. Iskreno vam fala na tome, jer bez vas ne bismo uspjeli ostvariti svoj san.

Život se sastoji od mnoštva snova, a ovaj smo ostvarili i završili. I upravo zato, drago društvo, ovo nije kraj, ovo je zapravo početak jednog novog sna.“

S obzirom da je klub djeovao u sklopu Centra mladih Ribnjak vjerujemo da će uskoro naći neku korisnu i kvalitetnu namjenu.

solo ples

brejcha 2
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
dobar house mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.