Skip to main content
  • 14.03.2023.

Dino Vukovac – DJ, suvlasnik etikete i ljubitelj pravog underground techna

Dino Vukovac je DJ, suvlasnik etikete Dokument Records te podcasta East Side Connection

Piše: 

Glazbenu karijeru gradi od 2018. kada je pokrenuo serijal eventova Visions u zagrebačkom Depo klubu. Kako nam Dino Vukovac otkriva, Visions je program koji se kroz godine zajedno s njim mijenjao.

Glazba koja se puštala na početku i ono što njemu to predstavlja danas je skroz drugačije. Kada bi morao opisati serijal kaže da je to evolucija njegovog glazbenog ukusa kroz godine te je siguran da će se to nastaviti i u budućnosti. Izvođači koje dovodi na Visions događaja su oni koje Dino Vukovac ne samo cijeni zbog glazbe koju produciraju ili puštaju, već i zbog njihovog pozitivnog utjecaja kojeg imaju na regionalnu i europsku elektroničku scenu.

Osim što je aktivan uz svoj serijal događaja, Dino Vukovac s Teom Haroudom vodi izdavačku kuću Dokument Records, koja izdaje pravi underground techno. Kada bi se taj zvuk mogao opisati on bi bio mračan, brz i hipnotizirajući. Jedan od važnih zadataka Dina Vukovca u izdavačkoj kući je pronalazak izvođača koji svojim zvukom pašu etiketi te preslušavanje njihovih demoa kako bi se moglo odlučiti je li neka traka za izdavanje ili ne.

U svega nekoliko godina rada, na etiketi svoje trake su objavili Linear System, Sev Dah, Stephan Krus od več etabliranih imena na regionalnoj i europskoj sceni, ali naravno prilike za mlade nadolazeće producente uvijek ima.Dokument Records osim što izdaje trake digitalno, određena izdanja budu dostupna i na gramofonskim pločama na što su momci iz etikete jako ponosni.

Što se tiče samog zvuka Dine Vukovca kojeg on vrti u setovima to su hipnotični ritmovi popraćeni s teškim grooveom. DJ pult je dijelio s imenima poput Insolate, Sev Dah, Filip Xavi, Shdw & Obscure Shape, Tensal te drugi.

Dino Vukovac nastup sa Shdw & Obscure Shapeom ističe kao najznačajniji u prošloj godini jer su mu oni bili prvi doticaj s pravim underground zvukom te su oni započeli njegovu tranziciju u glazbeni smjer u kojem ide dana. Istaknuo je gostovanje Tensala koje mu je također bilo posebno zbog toga što imaju jako sličan zvuk.

Sljedeća prilika za uhvatit Dina Vukovca za miksetom će biti zagrebački Depo klub gdje će održati prvi ovogodišnji Dokument Records Showcase s dva gostovanja, ali najavu za sami događaj kao i sve ostale detalje ćemo saznati uskoro.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop