Skip to main content
  • burn studios residency
  • 6.03.2013.

Direktan plasman hrvatskog DJ-a za rezidenta na Ibizi

Natječaj za radno mjesto iz snova otvoren je do 18. ožujka ove godine, nakon čega jedan od pet hrvatskih finalista putuje na Ibizu.

Piše: 

Naslovna foto

burn studios residency


Tamo će se, intenzivno radeći s mentorima poput Fatboy Slima, Macea Plexa i Solomuna, pokušati izboriti za posao residenta u ljetnoj sezoni 2013. godine. Nešto manje od dva tjedna ostalo je na raspolaganju svim talentiranim DJ-ima iz Hrvatske da se prijave na ovogodišnji burn studios residency natječaj, koji će najboljeg domaćeg kandidata nagraditi intenzivnim DJ bootcampom na Ibizi. Naš će se predstavnik tamo boriti za mjesto rezidenta ljetne sezone 2013. u jednome od tri poznata kluba: kultnom Sankeysu, sunset baru Caffe Mambu te Privilegeu, najvećem klubu na svijetu.

Dobit će priliku čuti osvrte i savjete na svoj rad od renomiranih mentora koji će se u sklopu bootcampa naći u ulozi predavača, te promociju na svjetskoj razini za koju su zaduženi burn studios te partneri Mixcloud, Beatport i SAE Institut. Ukupno tri finalista, koja na Ibizi pokažu zavidnu razinu tehničkog znanja i kreativnosti, nakon DJ kampa ostat će raditi na najvećem party otoku na svijetu kao resident DJ-i sve do završetka sezone 2013. godine. Ostvarite zato svoje snove i postanite resident DJ na Ibizi – inicijalne prijave još uvijek traju.

Hrvatskom predstavniku ove je godine po prvi put osiguran direktan plasman na Ibizu tj. finale programa u koji se u samo dva tjedna prijavilo preko 2.000 DJ-eva iz 74 države svijeta. Razlog tome djelomično su i sada poznata imena većine mentora koja će s finalistima intenzivno raditi kako bi još više unaprijedili svoje vještine. Fatboy Slim, Joe Goddard (Hot Chip), Steve Lawler, Solomun i Maceo Plex svoja će znanja podijeliti s finalistima burn studios residency-ja, najrelevantnijeg glazbenog natječaja u Europi s ciljem promocije elektronske glazbe i stila života.

Poziv svim zainteresiranim DJ-ima iz Hrvatske i uvjeti natječaja objavljeni su OVDJE, a poziv za prijavu za posao iz snova vrijedi do 18. ožujka. Stručni žiri predvođen E-Baseom, poznatim hrvatskim producentom i DJ-om, potom će odabrati hrvatske finaliste koji će svoj talent pokazati na velikom zagrebačkom burn studios residency Mix Off eventu. Ukupno pet DJ-a imat će priliku nastupati uz bok jednom burn studios ambasadoru, čije će ime zajedno sa svim ostalim detaljima događanja uskoro biti objavljeno. Pobjednik Mix Off eventa 21. svibnja putuje na Ibizu sa svim plaćenim troškovima od strane organizatora natječaja.  

Burn studios residency program se već u prvoj sezoni pozicionirao kao najrelevantniji DJ contest u Europi zbog prilike koju pruža pojedinicima iz mnogih uključenih zemalja – da žive svoj san te prigrle priliku i iskustvo koje im može promijeniti život. Za trajanja prošlogodišnjeg bootcampa DJ-i su mogli usavršiti svoja tehnička znanja kroz mentorstvo Richieja Hawtina, Carla Coxa, Luciana, Guette i drugih. Iz prve ruke sve je iskusio i slovenski kandidat Urban Jeram, koji je prošle godine bio jedan od pobjednika natjecanja te proveo radno ljeto kao rezident u nekima od najpopularnijih klubova na Ibizi što je rezultiralo i daljnjim angažmanima diljem Europe.  

Seriju reportaža snimljenih za trajanja prošlogodišnjeg bootcampa možete pronaći na YouTube kanalu burn studios residencyja.
{youtube}YR1i24ad_gc{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2