Skip to main content
  • porin
  • 6.03.2013.

Je li to moguće? Porin ne zna za elektronsku glazbu

U Zagrebu su objavljene nominacije za glazbenu nagradu Porin. U kategorijama koje smo pregledali ne postoji pojam elektronske plesne glazbe.

Piše: 

Naslovna foto

porin


Nevjerojatno je da "najprestižnija", kako je odmilja zovu, diskografska nagrada Porin u 21. stoljeću nije uvrstila neke potencijalno dobre i kvalitetne izvođače elektronskog zvuka u jednu kategoriju. Zar je došlo vrijeme da se sramimo Ilije Rudmana, Petra Dundova, Ludviga, Ivana Komlinovića, kolektiva How Convinient ili Edy C-a., Navedeni su samo neki od naših najboljih producenata, a da ne nabrajamo još i digitalne etikete koje svakodnevno izbacuju nove talente.

Kad vidimo da Hrvatska pjesma na Eurosongu bilježi već godinama katastrofalne rezultate, da Porin svako prijestupne godine dodjeljuje nagrade elektronskim glazbenicima, ne čudi nas, da naši ljudi, producenti, glazbenici, umjetnici odlaze u inozemstvo u potragu za boljim uvjetima.
{youtube}OahS3Ky95NU{/youtube}

Ono što smo ipak pronašli a vrijedno je spomena su nominacije jazz umjetnicima poput Matije Dedića, Igora Geržine, Borne Šercara, te Ivana Koprivčevića, Lidije Bajuk i Miroslava Ivačić u kategoriji za najbolji album etno glazbe.

Možda bi se trebao nakon 20 godina scene konačno okupiti određeni broj kvalitetnih ljudi sa scene i osnovati povjerenstvo koje će dijeliti nagrade elektronskim glazbenicima – jer oni to zaista i zaslužuju, a Porin će kako je krenuo dogodine i narodnjake uvrstiti.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2