Skip to main content
  • alt
  • 3.10.2014.

Dirtybirds ili Daft Punk? Patka ili ne?

Ove ptice nisu ljute… možda jedino malo prljave i s poprilično uvrnutim smislom za humor koji su jučer pokazali u San Franciscu.

 
2. listopada održao se Redbull Music Academy Culture Clash, koncipiran u stilu soundclasha tj. glazbene verzije gladijatorskih igara u kojima se nekoliko ekipa nastoji izboriti za mjesto pod suncem i u pumpama publike.

{youtube}tcIxA1tloz8{/youtube}

 
Jedni od sudionika bili su i američki house label Dirtybird koji je već poznat po ludorijama i luckastim neobičnostima. Kao protivnici, izazivači, teškaši na drugom kraju ringa nalazili su se Triple Threat, Dub Mission i Tormenta Tropical.
 
Prljavci su čini se stvarno željeli ovu pobjedu ako je istina da zaista jest bila patka. Ali ako izgleda kao patka, kvakće kao patka i hoda kao jedna, e pa onda je najjednostavnije objašnjenje obično točno a to bi bilo da su Dirtybirdsi u svoj set uvrstili simuliranu pojavu Guya i Thomasa koji se skrivaju (i metaforički i doslovno) iza imena Daft Punk. 

alt

 
Odjednom su iz podzemlja ustale dvije figure u svjetlucavim odijelima i sa kacigama i zapalile publiku sa “Around The World”. Iako su sumnje otporne kao korov u bakinoj bašći ipak moramo pretpostaviti da se radi samo o dobro smišljenom marketinškom triiku i zaista originalnom pokušaju da se zgrabi pobjeda. Iako zanimljivo, ovo iznenađenje za publiku nije rezultiralo pobijedom jer su si je na poslijetku u džep spremili Triple Threat. Ali zamislite samo koja dobra energija je eksplodirala u ovom prostoru u kojem je Daft Punk odlučio neplanirano “navratiti”. Hajde neka se i nama jednom dogodio tako. 

{youtube}akLbkKWnjpg{/youtube}

 
soul gravity desktop
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju