Skip to main content
  • 11.09.2023.

Discoton u Petom Kupeu: Dave Lee i KON 16. rujna

Dave Lee, legendarni DJ, producent i remikser poznat i kao Joey Negro, dolazi u Peti Kupe Zagreb 16. rujna u sklopu programa Discoton!

Piše: 


Ovaj glazbeni virtuoz bio je pionir u uvođenju disco elemenata u house glazbu, a njegova posvećenost groovu i glazbeni talent i dalje ga čine jednim od najvjerodostojnijih i najtraženijih autora na globalnoj sceni.

Od 1988. godine, Dave Lee stvara i zagovara soulful, disco i vokalni house, a njegova diskografija obuhvaća impresivan broj ploča i remiksa za velika glazbena imena poput Roxy Music, Bob Marley, Pet Shop Boys, Diana Ross, Grace Jones, Lionel Richie i Mariah Carey. Uz glazbenike kao što su Nile Rodgers, Daft Punk, Jamiroquai i Dimitri from Paris, Dave Lee je jedan od ključnih promotora disca u 21. stoljeću. Unatoč više od tri desetljeća u industriji, njegova strast prema glazbi i izvanredno razumijevanje plesnog podija čine ga jednim od najvažnijih umjetnika plesne glazbe svih vremena.

Osim Davea Leeja, program Discotona obogaćuje i drugi disco znalac – KON, poznat i kao "King of Nothing." S bogatim iskustvom u sakupljanju ploča od 1976. godine, KON je majstor remixeva i selektor iz snova. Njegovi remixevi za izvođače poput Chake Khana, Donne Summer i Georgea Bensona imaju kultni status, a njegova sposobnost da vodi plesni podij doveo ga je do najpoznatijih svjetskih klubova.

Ovaj nevjerojatni glazbeni tandem pružit će vam pravu poslasticu za uši, uz podršku od strane Ilije Rudmana i Antonia Zuze, najvećih zagovaratelja disco zvuka u ovim krajevima.

Ne propustite priliku doživjeti ovaj glazbeni spektakl u Peti Kupe Zagreb 16. rujna!

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio na ovom linku.

FB Event: Discoton / Dave Lee / Peti Kupe 16.9.

sonus 2
promo clubs
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.