Skip to main content
  • alt
  • 9.01.2015.

Disney i Tomorowland se pljuskaju tužbama

Medijski magnat i festivalska ekipa već imaju iza sebe nekoliko sjekira zakopanih u ratnoj prašini, no sve zakopano može se iznova otkopati.

 
Odvjetnički teamovi oba tabora iznova su priviknuli oči na svjetlo dana. ID&T, zadužen za promociju i širenje Tomorrowlanda, i Disney već su 2013. ukrstili jezike i ugovore. Kada je festival trebao održati svoje prvo izdanje u SAD-u Disney se uzvitoperio da prava na ovo ime polaže još od 1970. i papirologijom prisilio američku inačicu Tomorrowlanda da promijeni ime u TomorrowWorld. 

alt

 
Iako su organizatori Tomorrowlanda/Worlda potpuno natopljeni PLUR-om to ne znači da će dozvoliti da ih div animacije žedne prevodit preko vode. Sve ima dvije strane i kad tad akcija će dobiti suprotnu reakciju (moraš voljet’ fiziku), pa je stoga reakcija i stigla. Eto, Disneyju se baš htjelo novi film s Georgeom Clooneyem i Hughom Lauriem nazvati Tomorrowland ali divna ironija sudbine je htjela da ID&T drži trademark na ovo ime u NIzozemskoj, Luxemburgu i Belgiji.
{youtube}1k59gXTWf-A{/youtube}
 
I tako metaforička maca je stigla do vratanaca i ID&T je blokirao Disney od korištenja imena za film koji će u Velikoj Britaniji izaći 22. svibnja, pod imenom Tomorrowland: A World Beyond .  Kako će se zvati u trademarkanoj trijadi zemalja još nije poznato. Etto, sve će jednom napraviti puni krug. Samo nas zanima što bi gospodin Walt sam imao reći na ovo prepucavanje.
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2