Skip to main content
  • alt
  • 10.01.2015.

Jackmaster: Origins dokumentarac

Gospodin u čijim smo setovima mogli guštati na Main večeri Illectricity festivala, 6. prosinca, danas je jedan od najcijenjenijih DJ-a, vlasnika labela i promotora scene, ali ni na sekundu nije zaboravio odakle je došao.

Put do pulteva, rasprodanih evenata i slave bio je sve samo ne lak i stvari su vrlo lako mogle krenuti u drugom smjeru, no Jackmaster je odlučio odati počast korijenima i gradu koji ga je glazbeno odgojio.

 
Glazbena barakuda koju je DJ Mag nominirao za najboljeg britanskog DJ-a zaista potvrđuje iskupiteljsku moć glazbe i sve prenosi u novi dokumentarac iz SONOS filmske serije, Origins.
 
Pravim imenom Jack Revile, ispričao je priču o klincu koji je gotovo uništio sam sebe na ulicama Glasgowa i kako ga je naposlijetku glazbena scena ovog istog grada oživjela, zbog čega ga nikada neće napustiti.

alt

 
U 14. njegov život se naglo preokrenuo. Pokošen osobnom tragedijom i prepušten sam sebi, autodestruktvan put se činio jednako dobrim kao i bilo koji drugi. U školi se pojavljivao rijetko, a u njegov slomljeni svijet je počela permeirati droga kao način bijega. 
 
Usred kaosa znao je samo jedno, a to je da želi biti povezan s glazbom, stoga je našao posao u Rubadub trgovini ploča. Jedan od osnivača je napomenuo da kada je tek došao Jack je bio najgori klinac kojeg su ikada imali. No nešto se preokrenulo. Rubadub je malo po malo postajao Jackov drugi dom i stvari koje je pokupio su poslužile kao temelj koji mu je omogućio da uči i razvija se dalje stvorivši naposlijetku zavidnu glazbenu karijeru.
 
Kako se jedan mangup koji je dane gubio na Glasgowskim pločnicima izdignuo do ambasadora scene čitavog jednog grada? Priču o događajima, ljudima i mjestima koja su oblikovala njegov put profesionalno i privatno pogledajte niže.
{youtube}3Q41HUPvepM#t{/youtube}
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2