Skip to main content
  • alt

DJ EZ: s piratskih radio stanica do Ministry of Sound

Rođen kao Otis Roberts u sjevernom Londonu, s krhkih 15, 1989. započeo je radijsku karijeru na malenoj piratskoj radio stanici Dance 93FM, vrteći puni dobar house mladenačkim entuzijazmom.

 
1994. osnovao je i svoju piratku Dimension FM na kojoj je uglavnom derao po houseu i glazbi za malo žešće raveove, ali vlasti su uskoro nanjušile ovaj pothvat i zatvorile ga (jer naravno zločin je željeti tjerati ljude na ples). Zatm se prebacio na Freek 101.8FM gdje je konačno i promijenio alias iz Easy O u EZ.

alt

 
Kako se EZ probijao i pronašao zajednički jezik s publikom ujedno je uklizao i u menađment radio stanice i započeo je vlastiti klubski program Club Z u Gas klubu u centralnom Londonu.
 
Pronašao je i put na komercijalni radio i nakon što je nekoliko puta uskakao kao gost na 1000 Kisses, zatim kao zamjena dobiva ponudu za vlastiti show od 2 do 4 ujutro utorkom. Kako je slušanost rasla prebačen je na sitne sate subote od ponoći do dva ujutro odmah iza, već debelo poznate, house emisije DJ-a Bobbyja i Stevea.
 
Uskoro dobiva glavne termine petkom od 10 do 11 uveče s emisijom “The Hour of Power” i subotom od 7 do 9 navečer kada se ekipa polako sprema za van, naziva “Saturday Satisfaction”.

alt

 
2004. Peoples Choice Music Awards u Londonu dodijelio mu je nagrade u kategorijma Najboljeg DJ-a, Najboljeg Oldschool DJ-a i Najbolje radio emisije. Također njegova kompilacija Pure Garage uposlila je talent tamo gdje je najistaknutiji i rezultirala fantastičnim mixom koji je potakao cjelokupni serijal kompilacija za Warner Music, sveukupno prodanih u preko dva milijuna primjeraka a 2009. jedan od njih, Ministry of Sound Presents DJ EZ – The Essential Garage Collection izdao je i Ministry of Sound i sadržavao je preko 50 traka na 3 CD-a.
 
Osim što ćete ga 20. ožujka moći uloviti na Fabriclive, na Lost & Founda s Annie Mac 3. travnja, i na Sound Clashu 2. svibnja, uhvatiit ćemo ga i u tvrđavi Punta Christo na početku rujna na fantastičnom Outlooku. Dok EZ ne pređe i našu granicu ufurajte se malo i osluhnite kako zvuči ovaj sonud. 
{youtube}NFJIbNIAABo{/youtube}
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2