Skip to main content
  • vinyl
  • 17.11.2012.

DJ koji će remixirati sve broj 1 singlove

DJ koji se uhvatio ovog velikog zadatka zadao si je misiju da remixira sve singlove koji su ikad bili na prvom mjestu britanske top ljestvice singlova u posljednjih 60 godina.

Naslovna foto

vinyl

Pa vi sad zamislite DJ Shitmat koji inače izdaje svoju glazbu za vlastiti label Planet Mu  za ovu si je posebnu prigodu promijenio ime u prigodno Mash Hits i bacio se na posao.
{soundcloud}https://soundcloud.com/mashhits/loosing-my-mind{/soundcloud}

Projekt uključuje 1200 singlova od kojih će Mash Hits napraviti seriju jedinstvenih mixeva. Do sad je već na svoj Soundcloud uplodao remix John Lennonove „(Just Like) Starting Over" te obradio „Davide“ kao što su David Bowie, David Essex i  David Sneddon, a lista remixa ide sve do nezaobilaznog ovogodišnjeg broj jedan singla „Gangnam Style“. U gornjem mixu "Loosing my mind" međusobno je kombinirao semplove singlova broj 1 redom Madness – "House Of Fun", Swedish House Mafia ft.John Martin – "Don't You Worry Child", S'Express '"Theme from S'Express" i Melanie B featuring Missy Elliott – "I Want You Back".
{soundcloud}https://soundcloud.com/mashhits/ye-old-gangnam-style{/soundcloud}

Posljednjih 10 godina obradio sam i reinterpretirao svaki broj 1 singl na UK ljestvici najboljih singlova od kada postoje chartovi, dakle od 1952. Projekt je uzbudljiv i razvija se svaki dan, jer svaki dan uploadam nove obrade, međusobno kombiniram 1200 pjesama bez upotrebe dodatnih sampleova i pretvaram ih u pjesme koje su dramatične, apsurdne, do onih koje su potpuno smješne ili reducirane i bliže današnjim generacijama.

{soundcloud}https://soundcloud.com/mashhits/how-to-solve-a-problem-like{/soundcloud}

Dakle Shimat međusobno kombinira hit singlove i umiksava ih u nove varijacije, na svaku pjesmu gleda na problem koji treba rješiti, poput ovog iznad s kombinacijama pjesama koje u originalu pripadaju Davidima, te na 60 obljetnicu postojanja službene britanske top ljestvice singlova Shimat ovako  iskazuje koliko su u glazbenom svijetu top ljestvice još uvijek važne. Provjerite njegov Soundcloud možda nađete nešto za sebe.

sea star desk
dobar house mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
dobar house mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.