Skip to main content
  • 22.10.2022.

DJ Mag vraća nagradu za najbolje festivale

Nakon tri godine pauze, DJ MAG ponovno uvodi nagradu za najboljih 100 festivala

Piše: 

Posljednja DJ MAG-ova nagrada za najbolje festivale održala se 2019. godine. Nekoliko desetaka vodećih svjetskih DJ-eva je anonimno glasala i tim putem se dobila rang lista od 50 najboljih festivala u svijetu.

Nagrada za najbolji festival 2019. je otišla u ruke belgijskog Tomorrowlanda.


Foto FB Tomorrowland

Zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom i manjak festivala koji su se održali u 2020. i 2021. nagrada je bila otkazana. Nakon ukidanja pandemijskih mjera i restrikcija te velikog povratka festivala, nagrada ponovno ima smisla. Ovog puta izbor za najbolji festival koristi već dobro poznati format DJ MAGovih nagrada za TOP 100 DJ-eva i TOP 100 klubova, a to su glasovi publike. Osim što će svatko od nas ovog puta moći ostaviti svoj glas, lista se širi za 50 festivala te će glasiti “DJ MAG’S TOP 100 FESTIVALS”.

2019. godinenekoliko jeregionalnih festivala završilo međunajboljih 50 u izboru svjetskih poznatih DJ-eva. Visoko sedmo mjesto je tada zauzeo EXIT na krilima svoje Dance Arene. Posljednje izdanje Outlooka u Puli se našlo na 18. mjestu, a Dimensionsa na 24. Među najboljim festivalima još su se pronašli Sonus na 33. mjestu te dva festivala sa adresom u Tisnom. Defected Croatia je zauzela 37. mjesto, a SuncéBeat 39. mjesto.

Svoj glas možete ostaviti do 26. listopada preko poveznice.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk