Skip to main content
  • 23.10.2022.

Nizozemci organiziraju festival vinyla

Prvi festival u svijetu namijenjen entuzijastima vinyla stiže sljedeće godine u Nizozemsku

Piše: 

Od 29. rujna do 1. listopada 2023. održat će se premijerno izdanje Haarlem Vinyl festivala koji će preuzeti ulice nizozemskog grada sa širokim programom umjetnosti, kulture, glazbe i pop-up događaja.

Suosnivač festivala Richard Zijlma, koji je proveo 20 godina kao direktor Amsterdam Dance Eventa, je izjavio kako će festival imati raznovrstan spektar glazbenih žanrova. Kroz četiri dana festivala nastupit će preko 100 izvođača iz svijeta elektroničke, pop i hip-hop glazbe za više desetaka tisuća posjetitelja.

“Svi poznajemo Frankfurtski sajam knjiga i Festival filma u Cannesu.” rekao je Richard Zijlma te dodao “U Haarlemu želimo napraviti vodeći vinyl festival koji će privući posjetitelje iz cijelog svijeta koji žele uživati u vinyl kulturi. Grad Haarlem će biti naša baza za širok spektar izvođača, lokacija i Record Industryja, jednog od vodećih svjetskih proizvođača vinyl ploča koji godišnje proizvedu preko 11 milijuna ploča.”


 

Osim intenzivnog dnevnog i noćnog glazbenog programa, Haarlem Vinyl Festival najavljuje likovne programe, slušaonice, glazbene tribine, ekskluzivne objave traka i veliki sajam ploča.

Najava festivala je uslijedila nedugo nakon vijesti kako se ovogodišnja prodaja vinyl ploča u Sjedinjenim Američkim Državama povećala za 22%.

 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2