Skip to main content
  • alt
  • 2.02.2015.

DJ, producent i radijski voditelj osvaja svijet deep houseom

Amir Groove je DJ, producent i radijski voditelj čija riječ i glazba je odjeknula svijetom. Predanim radom gotovo dva desetljeća i emisijom Monday Deep Session suvereno radi na ostvarenju glazbenog sna.

 
Sve je započelo '96. kada je Amir ugazio u nabujalu glazbenu rijeku koja ga je kroz dvije godine odvela na londonsko ušće i zaplovio je podzemnim vodama klubova poput Turmils, Fabrik, Ministry of Sound koji su mu pomogli da laserskom preciznošću destilira svoj zvuk.

alt

 
Uskoro hvata mjesto na londonskom House Music Radiu kao DJ/Host emisije Monday Deep Session with Amir Groove u kojoj eter dijeli sa teškašima poput Solomuna, Terry Lee Brown jr-a, Stimminga, Da Funka, ali kako želi da svi dobiju priliku često je u goste pozivao i mladice sa područja Ex-Yu da bi im dao priliku da se predstave globalnoj elektroničkoj zajednici deep housea. Moday Deep Session postao je nezamijenjiv kotač u napretku žanra i megafon za distribuciju kvalitetnog deep housea koji svaki mjesec doseže desetak tisuća downloada na iTunesu.
 
Slijedeća stepenica se ukazala kada ga je Igor Marijuan, direktor Ibiza Sonic radija, pozvao da vodi svoj show na njegovoj stanici. Amir je čast da radi uz ekipu poput Coxa, Jimpstera i Tonga prihvatio čitavim srcem. Svki novi da koji kažeš u životu otvara vrata za nešto drugo pa je tako i rad na Ibiza Sonicu omogućio ostvarenje dugogodišnjih snova i počele su se slijevati ponude za gaže diljem Europe i Azije kao i prilika da napokon vrti na ibiškim floorovima.
{youtube}DMSaSVr3-xg{/youtube}
 
Upravo jedan od potonjih je onaj koji Amir čuva kao jedno od najljepših sjećanja. Jedna prekrasna topla večer i četverosatni sunset set u Cafe del Mar nakon čega se ova snježna kugla zarolala dalje nastupima na Exitu, u Ministry of Sound, Eggu, Fabricu…
 
Ulaskom u drugo desetljeće 21. stoljeća Groove se počeo igrati i produkcijom i rodio se EP za DeepClass Records u suradnji s Agent Matteom. 
{youtube}Kw2WUg3FHM8{/youtube}
 
Čini se da Amiru sve što dotakne ide od ruke jer se uskoro i jedna od njegovih traka zatekla na poželjnoj kompilaciji Nassau beach cluba na Ibizi. Uslijedila je kompilacija za ReadyMix Records i u prosincu nova suradnja s Agent Matteom, ovoga puta za španjolski The Dance Hut records s producentom Juanom Belmonteom.
{youtube}gmQoyyIeGr4{/youtube}
 
Naš BIH susjed čini se velikim koracima grabi na stelarnom putovanju prema glazbenom partenonu i želimo mu mnogo sreće u svim narednim pothvatima. Najbolje je još na  horizontu! 




sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2