Skip to main content
  • 19.03.2024.

Dobar House slavi 8 godina postojanja uz legende housea Dam Swindle

Dobar House poziva vas da im se pridružite u Petom Kupeu na njihovom rođendanskom tulumu!

Piše: 

Putovanje koje ih je vodilo kroz zagrebačke klubove Sirup, Klub., Masters, Podmornica, Aquarius i Peti Kupe sada je već 8 godina dugo, a brand je prepoznat u cijeloj Hrvatskoj, a i van njenih granica, dobrim djelom zahvaljujući i njihovoj izdavačkoj kući koja je sve popularnija. Dobar House se tako održao i u Dubrovniku u klubu Dubina i u Rijeci u Pogonu Kulture, a kako kažu, Peti Kupe im je posebno mjesto gdje su zabilježili najveći porast i neke od najboljih partyja.

Za ovu posebnu prigodu, dovode sad već legendarni, svjetski poznati dvojac iz Amsterdama, a čiju glazbu redovito puštaju na svojim događanjima – Dam Swindle, otprije poznatih kao Detroit Swindle!

Iz Dobrog Housea tvrde kako im je ovo posebno bitan event jer ovaj dvojac pokušavaju bukirati već neko vrijeme. “Dečki su nam već uspjeli iskliznut iz prstiju početkom prošle godine, a skoro nam se ta situacija ponovno dogodila i ove. Srećom, uspjeli smo naći datum koji svima odgovara, i ovo gostovanje će se napokon dogoditi! Jako smo sretni što ih možemo ugostiti na našu osmu obljetnicu 6. travnja u Petom Kupeu!”

Dam Swindle, nizozemski duo kojeg čine Lars Dales i Maarten Smeets, obilježio je 2011. osebujnim i ekspanzivnim pristupom produkciji elektronske glazbe. Surađujući s velikanima industrije kao što su Eric Clapton, Tom Misch i drugi, spajaju žanrove od deep housea do disca, techa do soula.

Njihovi rani hitovi kao što su ‘The Wrap Around‘ i ‘The Break Up‘ zapalili su plesne podije, utirući put njihovom sve prepoznatljivijem zvuku prikazanom na fenomenalnom albumu iz 2018. ‘High Life‘ te poznatom ‘Coffee in the Morning’ EP-u. Od osnivanja Heist Recordingsa 2013., njeguju duh suradnje koji je vidljiv na Roundup EP-u; godišnjem izdanju kojeg rade sa svojim izvođačima. Poznati su kao čarobnjaci remiksiranja, a remiksirali su velikane poput Pat Thomasa, Kerri Chandlera, Mayer Hawthornea i mnoge druge. Strastveni su kolekcionari ploča, a njihovi DJ setovi putuju kroz vrijeme, mjesta i zvukove, stvarajući nezaboravne trenutke diljem svijeta.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.

Dobar House zapratite na društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu za novosti o događaju i uvidu iza kulisa.

FB EVENT: Dobar House 8-Year Anniversary w/ Dam Swindle (NL)

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2