Skip to main content
  • 19.03.2024.

Yakka novim singlom slavi after partyje

Hrvatski DJ i producent Yakka slavi 15 godina karijere što će obilježiti raznim novim izdanjima i nastupima diljem regije, ali i svijeta.

Piše: 

Naslovna foto

Marko Edge

After“ je naziv prvog ovogodišnjeg noviteta kojim slavi after partyje, a cijela ideja je nastala iz jedne glasovne poruke koju je odlučio semplirati. Naime, jedan od miljenika zagrebačke klupske scene, redovni posjetitelj partyja i after partjya, Marko Žarak, stoji iza glasovne poruke i aliasa Solo Danzare.

Iz te poruke nastao je singl koji veliča after partyje kao sastavne dijelove svakog ozbiljnog klupskog izlaska. Yakka je od samog početka vezan uz plesne ritmove, disco i soul glazbu, a sada je stvorio jedan trip ugođaj, mračnu notu i melankoliju sukladno i samoj temi pjesme. No, nije ovo njegov prvi izlet u melankoliju i deep house zvuk, pogotovo ako se sjetimo hit remiksa pjesme „Plešem sama“ grupe Detour.

„Obožavam kad se glazba dogodi spontano i to je po meni sama bit umjetnosti. Uoči velikog slavlja BSH X vikenda Sicillio mi je pustio Žaretovu glasovnu poruku u kojoj detaljno opisuje svoj plan i program posjete klubovima i eventima u danima koji slijede. Odmah na prvu ga molim da mi proslijedi glasovnu jer ju želim semplirati! Već prvu demo verziju šaljem svom junaku priče koji daje blagoslov da završim singl i da ga lansiramo u svijet. Simple as that!“ ističe Yakka.

Novi Yakkin singl je dostupan na svim streaming platformama.

kruder web
kruder
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
hall mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.