Skip to main content
  • 19.03.2024.

Yakka novim singlom slavi after partyje

Hrvatski DJ i producent Yakka slavi 15 godina karijere što će obilježiti raznim novim izdanjima i nastupima diljem regije, ali i svijeta.

Piše: 

Naslovna foto

Marko Edge

After“ je naziv prvog ovogodišnjeg noviteta kojim slavi after partyje, a cijela ideja je nastala iz jedne glasovne poruke koju je odlučio semplirati. Naime, jedan od miljenika zagrebačke klupske scene, redovni posjetitelj partyja i after partjya, Marko Žarak, stoji iza glasovne poruke i aliasa Solo Danzare.

Iz te poruke nastao je singl koji veliča after partyje kao sastavne dijelove svakog ozbiljnog klupskog izlaska. Yakka je od samog početka vezan uz plesne ritmove, disco i soul glazbu, a sada je stvorio jedan trip ugođaj, mračnu notu i melankoliju sukladno i samoj temi pjesme. No, nije ovo njegov prvi izlet u melankoliju i deep house zvuk, pogotovo ako se sjetimo hit remiksa pjesme „Plešem sama“ grupe Detour.

„Obožavam kad se glazba dogodi spontano i to je po meni sama bit umjetnosti. Uoči velikog slavlja BSH X vikenda Sicillio mi je pustio Žaretovu glasovnu poruku u kojoj detaljno opisuje svoj plan i program posjete klubovima i eventima u danima koji slijede. Odmah na prvu ga molim da mi proslijedi glasovnu jer ju želim semplirati! Već prvu demo verziju šaljem svom junaku priče koji daje blagoslov da završim singl i da ga lansiramo u svijet. Simple as that!“ ističe Yakka.

Novi Yakkin singl je dostupan na svim streaming platformama.

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2