Skip to main content
  • 23.12.2017.

Dokazi da je DJ Mag lista 100 najboljih DJ-a namještena

Da je DJ Mag lista 100 najboljih DJ-a kontroverzna, svjedoci smo iz godine u godine, a sada je i popularni Laidback Luke progovorio o istome i prozvao listu namještenom.

Piše: 

Lista najboljih DJ-a sigurno nije, ali najpopularnijih bi mogla biti, DJ Mag iz godine u godinu izbacuje listu 100 imena gdje u najčešćim slučajevima iznad glava mnogih ljudi na plesnoj sceni stoji pokoji upitnik. Često se događa kako listu pune imena do danas nikad istaknutih imena, no i za pozicije nekih najboljih DJ-a ima se štošta za reći. I dok će većina vas okrenuti glavu na spomen glasanja za Top 100, Laidback Luke odlučio je ispitati situaciju, te putem svog Twitter profila, nazvao izbor namještenim.

{youtube}8ExmG-F9Dnw{/youtube}

Luke inače vodi vlastiti VLOG u kojemu daje osvrt na tekuća događanja u elektroničkoj glazbi, te saznanjem kako se ni sam nije našao u Top 100, odlučio je podijeliti prikrivenu istinu za isto. Iako je na sceni preko 20 godina i bio je headliner najvećih festivala Ultre u Miamiu i Tomorrowlanda, na listi se nije našao – kako kažu iz DJ Maga – jer "nije dovoljno popularan" i "vodi se kao EDM DJ" (što god im to značilo jer na listi i dominiraju EDM imena).

Evo što Luke izjavio: "Oduvijek sam bio fan liste, ali sada je preraslo u čudovište. Nije me briga za vlastitu poziciju, ona mi niti ne treba. Ali znam za mnogo kolega DJ-a koji bacaju novac za njih, za one koji su srušili sustav. Sada je kako je."

 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2