Skip to main content
  • 22.03.2016.

Domaći novaci future/deep housea na Heldensovom labelu

Spojiš li jedan i jedan uglavnom dobiješ samo dva, no samo ponekad kresne iskra i rezultat je mnogo više od pukog zbroja elemenata. Sredinom prošle godine nastao je tako Classy Vibes duo koji sada poznaješ kao Novka.

 
Matija Rodić i Dominik Kovačević dva su tipa koji su spojivši talente u kratkom vremenu zaigrali s najvećima na sceni pumpajući svježu krv u domaće elektroničke vene. Bukowski je rekao kako je način da živiš da nađeš ono što voliš i pustiš da te ubije. No kreativno umiranje je neobično regenerativno. Odrežeš dio sebe, baciš ga među lavove i čekaš rezultat, samo kako bi energija koju si odaslao naposljetku hranila tebe.
 
Prvi korak koji je sugerirao nadolazeći uspjeh dua bilo je osvajanje trećeg mjesta na Dannicovom remx natjecanju pod zastavom Hardwellova Revealed Recordingsa. Nedugo nakon, originalna traka "Poezia" završila je u rukama renomiranog futurehousčanina Tchamija i zaorila pred 16 000 ljudi odjednom, a svoj autogram stavili su i na dezigniranu liniju na ugovoru za Spinnin Records.

 
Kako je Heldens upao u ovu priču? Momcima ovo svakako nije prvi puta da im se životne linije križaju s gospodinom Oliverom. Da im pokoja, vračanju sklona, stogodišnjakinja uzme dlanove u ruke i pogleda ih škiljavim okom vidjela bi da neće biti ni posljednji. Sve je započelo prethodnoga ljeta na najrasplesanijoj plaži Jadrana. Matija je zagrijavao ekipu prije Olivera i nakon seta mu gurnuo USB u ruke. Heldens je zaista i poslušao što naši momci imaju za reći glazbom i uskoro ih kontaktirao kako bi mu poslali sve materijale.
 
I kako mace obično dođu na svoja dezignirana vratanca i ova je ugodno zaprela. Sve veći support globalnih umjetnika i disciplina s kojom zagrebački momci shvaćaju glazbu rezultirala je izdavanjem trake "Lethal" na Heldensovom labelu Heldeep Records. Planovi za ostatak proljeća su veliki, entuzijazam ne jenjava, a uspjeh smrtonosno dobre trake samo šiba novi vjetar u leđa.
 
Baci čekić, nakovanj i stremen na SoundCloud pa reci ne vidiš li se u žiži ljeta kako ti kapa niz leđa, hladno piće u ruci, zvijezde ponad tebe i strobo tuče u oči negdje u masi tijela na flooru dok dere Lethal?
 
 

brejcha 1
Vezani članci
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 1
Sonus je kompilirao najbolje trenutke prošlogodišnjeg izdanja i spojio ih u jedan video.
sonus 2