Skip to main content
  • 19.03.2019.

Driverr vozi techno trakama!

Ako se kolo sreće u samoj prirodi kola okreće i ako je život putovanje s digresijama, neobičnim rutama i pustolovinama prije cilja, bolje se pobrini da sjediš na vozačevom mjestu i ideš kamo želiš, a ne kamo te paket aranžman želi odvesti.

Piše: 


Naš današnji gost u "Dopustite da vam predstavimo…" jest jedan Irvin iz malog gradića koji kuca glazbom u srcu Istre. Ovaj Žminjanin za svoj elektronički alias upravo uzima ime Driverr i od 1981. spletom okolnosti, želje i ljubavi vozi ravno prema glazbi na struju.

Za one koji su elektroniku zavoljeli već u 90-ima stvari nisu bile tako jednostavne i dostupne pa je Irvin već kao klinac dječju ušteđevinu trošio na rijetke kazete "strane muzike" koje je mogao uhvatiti na lokalnom sajmu, a u novom tisućljeću za zrelijeg mladog čovjeka eksplozija elektronike na domaćem tlu od dječje zainteresiranosti stvaraju pravu opsesiju koju razumiju samo zaljubljeni, da bi se nakon žanrovskog istraživanja primirio s preferencom u technu i tech houseu.

Dobro potkovan onim znanjem i estetikom koja neminovno dođe nakon desetljeća voljenja glazbe, Driverr posljednjih godina intenzivno radi i na osvješćivanju tehnološkog aspekta te ulazi duboko u proučavanje i usporedbe DJ opreme, raznih tehnika i stilova. Uskoro započinju i prvi nastupi za limitirani krug prijatelja i, kako to obično biva, ako znaš kamo želiš ići naći ćeš ono što trebaš da tamo stigneš. Tako se u priči pojavljuje Adoo, elektronički Puljanin u strelovitom usponu prema gore i čeoni čovjek TechnoJeNaSelu udruge koji Driverru omogućuje veću publiku da pokaže što može.

Prvi službeni party postaje Winter Session Opening 2018. plodom TechnoJeNaSelu i The Bar suradnje, koja je danas postala tradicija s Driverr-om kao rezidentom za kormilom! Specifično mu srcu drago sjećanje je ono na UMEK @ Pula 2018. – Official After Party gdje su afteraši plesali još dva sata u klubu Uljanik, a ne može propustiti nahvaliti ni plesače u tunelima Zerostrasse podno pulskih ulica, umaški American Bar, kao i u veljači održani Techno Karneval u Zerostrasse tunelima gdje je pult dijelio s Adoom, Beatriss i Damirom Hoffmanom.


 
I priča se nastavlja dalje s nekoliko mjesečnih nastupa pod okriljem TJNS-a, a Driverr vjeruje u spontanost glazbe kojoj je nit vodilja energetska simbioza s publikom koja sve više raste. Pa kada uhom tražiš novake na sceni, skreni čekić, nakovanj i stremen prema Driverru jer očekuje nas zanimljiva godina jer kako je upravo završio profesionalnu edukaciju glazbene produkcije u Abletonu u organizaciji EduSplash platforme u Puli pod mentorstvom Marko Grbac Knapić M.G.K.

Već prije novoga ljeta mogli bismo slušati i prvu traku s njegovim potpisom. No, do tada, skokni na meki narančasti sonični oblak i poslušaj ponešto: Enjoy!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2