Skip to main content
  • 1.02.2024.

DROP slavi drugi rođendan uz 8 izvođača u Dva Osam

Prije dvije godine su odlučili probuditi uspavanu bass scenu u Zagrebu, a sada nakon niza partyja u Dva Osam i gostovanja preko 30 izvođačica i izvođača te D’n’B Uniteda, došlo je vrijeme za slavlje.

Piše: 

Naslovna foto

Marko Edge

U subotu 3. veljače, DROP slavi svoj drugi rođendan uz 8 DJ-eva i DJ-ica u zagrebačkom klubu Dva Osam. Zvijezda večeri je legenda domaće bass scene, VRH iz Splita. Uz njega će slavljeničku večer upotpuniti GATO i MR. M iz srpskog kolektiva DRUM UNIT, zagrebački veteran SOLJAH iz kultnog Kingston kolektiva, mladi pakračanin EXEQTOR, te naši domaćini DMT, ELA i FRIS.

Podrijetlom iz Splita, VRH dolazi na scenu sa već etabliranom glazbenom pozadinom i dubokom poviješću nastupa po Europi kao Implant. Nezadovoljan zbog nedostatka raznolikosti u glazbi koju je radio, mijenja ime u VRH i počinje eksperimentirati, pokazujući svoje Hip-Hop, IDM i Dub korijene pomiješane sa Drum and Bass elemenatima. VRH je također bio official DJ Kiša metaka te je surađivao također sa Dječacima na albumu “Istina”. Jedan je od odgovornih za 10 godina drum and bass partya u Splitu pod nazivom “Karantena” na kojem je ugošćeno mnogo svjetski poznatih DJ-eva i producenata. 2018. godine postaje official DJ i audio inžinjer Vojku V te dobiva dva Porina za rad na albumu “Vojko”.

Drum Unit je novosadsko-beogradska ekipa koja za cilj ima promoviranje širokog žanrovskog spektra drum and bass glazbe. Pored organiziranja glazbenih događaja i promocije regionalnih DJeva i producenata, trude se publici predstaviti razne varijante dnb zvuka te njihovi setovi, ovisno o prilici, variraju od laganih jazz i funky liquid traka do onih mračnih i snažnijih. Ovog puta će s nama biti Gato i Mr. M.

Soljah je počeo aktivno puštati glazbu u ranim 2000-tima, kada je počeo gostovati na radio emisiji koju je uređivao nitko drugi nego DMT. U vrhuncu DJ karijere bio je član nekadašnjeg Kingston kolektiva okupljenog oko kultnog Kingston music shopa. Iako se odavno ne bavi puštanjem glazbe, uvijek se rado odazove i zavrti neke od svojih omiljenih tuneova – ovaj put će to biti njegova prva ljubav, old school Jungle, glazbeni pravac preko kojeg je kasnije otkrio reggae i općenito jamajkansku glazbu.

Antonio Šubert, poznatiji kao Exeqtor, je drum’n’bass DJ i producent u usponu iz Pakraca, koji također producira i hard dance, većinom hardstyle. Drum’n’bass je otkrio 2011. godine kada je prvotno slušao dubstep, no s produciranjem započinje 2013. Od 2019. imao je nekoliko nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji. Exeqtor nastoji unijeti jedinstven zvuk na scenu i ima za cilj stvoriti glazbu koja će očarati i energizirati publiku.

DMT je zagrebački DJ i osnivač DROP kolektiva te organizator prvog D’n’B United-a. Prisutan je na sceni više od dva desetljeća, a krenuo je kao radijski urednik i voditelj hip-hop emisije Ruff Beats Rap Show davne 1999. godine. Prvi party organizirao je prije točno 20 godina, a u posljednja dva desetljeća sudjelovao je u organizaciji mnogih partya i festivala. Neki od njih su Chew the Fat! Croatia i Tuborg Open Fair na kojima su ugostili drum’n’bass velikane kao što su Goldie, Sigma, Friction, TC, DC Breaks i mnoge druge.

Privatno Anđela, a poslovno Ela, DJ-ica je iz Zagreba. Drum and bass sluša od 2005. , a DJ-anja se ozbiljno uhvatila prošle godine. Prva ljubav joj je bio liquid funk, ali voli drum and bass u cijelosti bez obzira na tempo. Do sada je nastupala u Zagrebu, Bjelovaru, Sutivancu, Valpovu i Virovitici unutar Stereotip klupskog programa na valovima ICV radija. U studenom 2022. postaje resident DJ-ica na DROP eventima.

Fris je DJ sa zagrebačkom adresom koji je na sceni aktivan posljednjih 6 godina, ali je tek u proteklih godinu dana zapravo stisnuo gas te pokrenuo dosta velike suradnje i samostalne projekte sa širokim spektrom glazbene selekcije. Svoju karijeru za pultom započeo je na Bass Experience programu krajem 2017. godine, a nedugo nakon toga se prebacio u Trap/Drill vode u kojima je do današnjeg dana jako aktivan kao osnivač i organizator Hype Division programa. Kad je drum’n’bass u pitanju, najviše voli puštati mračnije rollere i neuro trake. Početkom 2023. se priključio DROP kolektivu.

Za sami kraj, iz DROP kolektiva poručuju “Kako bi vam se zahvalili za dosadašnju podršku, na ulazu vas častimo pićem dobrodošlice.”

Ulaznice su dostupne u pretprodaji na stranicama kluba za 7€ te u dućanu ploča PDV na prvom katu kluba Pločnik. Upad na ulazu je 10€, a za studente uz X-icu 7€.

FB EVENT: DROP 2nd Anniversary w/ VRH, Drum Unit, Soljah, Exeqtor & DROP Residents

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2