Skip to main content
  • 1.02.2024.

Slučaj Boogaloo: KSET se povukao s natječaja

Nakon dramatičnog preokreta, trakavica oko prostora u kojem se Boogaloo nalazi je došla kraju.

Piše: 

Prošlog tjedna odjeknula je vijest o rezultatima natječaja za poslovni prostor u kojem se nalazi Boogaloo, prema kojem bi se u prostorije Pučkog otvorenog učilišta Zagreb trebao useliti KSET.

Vodstvo Boogalooa, točnije Shipe se u podužoj objavi na društvenim mrežama osvrnuo na tu odluku te istaknuo niz nelogičnosti u priči oko natječaja te priložio dokaze koji naslućuju da je natječaj prilagođen jednoj strani. Nedugo nakon Shipine objave, KSET se javio s vlastitim priopćenjem, ali bez odgovora na ključna pitanja.

Odmah pri objavi priopćenja, KSET je naišao na niz negativnih reakcija, dok je podrška Boogaloo rasla iz dana u dan. Prema anketi koju smo proveli među čitateljima, čak 87% njih je iskazalo da Boogaloo treba ostati u sklopu PUO-a.

Nakon gotovo tjedan dana, ipak je došlo do dramatičnog preokreta. KSET se javio s novim priopćenjem u kojem su obznanili javnosti kako se povlače s natječaja.

foto: KSET

“Na izvanrednom sastanku vodstva Kluba studenata elektrotehnike održanom u srijedu, 31. siječnja, odlučili smo povući ponudu javnog natječaja o zakupu poslovnog prostora Pučkog otvorenog učilišta.

S ciljem stvaranja inkluzivne i sigurne atmosfere, donijeli smo tešku odluku kako bismo zaštitili članove, posjetitelje i ugled kluba. Bez obzira na otvoreni karakter natječaja, suočili smo se s optužbama koje su izazvale ozbiljnu zabrinutost za sigurnost, a koju nismo mogli isključiti kao faktor u procesu donošenja odluke.” stoji u priopćenju KSET-a.

Iz KSET-a su poručili i kako su razočarani u način komunikacije konkurenata te da umjesto zdrave konkurencije su dobili niz neosnovanih napada i tvrdnji usmjerenih ka degradiranju ugleda najstarijeg studentskog kluba na ovim prostorima.

Ističu kako su imali potrebna sredstva za uplatu prve tri mjesečne najamnine, ali da će svoju kompetenciju i sredstva ipak uložiti u neki drugi prostor za kojeg se nadaju da će pronaći prije početka obnove FER-a. “Naša posvećenost zajednici i kulturnim događanjima ostaje nepromijenjena. Zato želimo zaustaviti sukob koji se događa na glazbenoj sceni i doprinijeti stvaranju zajedničkog integriteta.” zaključuju iz KSET-a.

KSET-ovo priopćenje u cijelosti možete pročitati na poveznici.

brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2