Skip to main content
  • dubstep
  • 13.06.2012.

Dubstep je u Americi zamijenio nu-metal

Nastupi elektronskih zvijezda kao što je Skrillex izgledaju danas onako kako je izgledao koncert Limp Bizkita prije deset godina.

Naslovna foto

dubstep

Nizozemski DJ-i kao što je Tiesto, Armin Van Buuren i Ferry Corsten možda dominiraju internationalnim top listama i nastupaju ispred 100 tisuća fanova diljem svijeta, međutim najinovativniji i najutjecajniji nizozemski producent je Martijn Deykers ili jednostavno Martyn. On je donio  drum'n'bass  u Eindhoven u 90-ima, te je bio prvi inozemni producent koji je infiltrirao u zatvoreni krug londonske dubstep scene.

{youtube}e1O9WJrKljE{/youtube}

S obzirom da je neko vrijeme živio u Washingtonu kombatibilno može izjaviti: „Današnji dubstep nema veze s onim što dubstep u biti predstavlja kao ni Skrillexovi setovi u kojima se očekuje reakcija publike svake tri minute, on je karikatura dubstepa koji bi u svom izvornom obliku trebao predstavljati verziju određene meditacije na bassu“ – objasnio je to Martyn koji cijeni ono što rade Burial, Kode9, Digital Mystikz i Caribou.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2