Skip to main content
  • shm
  • 13.06.2012.

Tajna uspjeha Swedish House Mafie

Axwella, Steve Angella i Sebastian Ingrossa organizatori različitih glazbenih događaja najavljuju kao house atrakciju. Čim su postali atrakcija slava je samo poprimala veće razmjere.

Naslovna foto

shm

Iako prije pet godina nisu ni postojali kao grupa, najveći uspjeh bio je proširiti smisao za spektakl, senzaciju i komercijalizaciju elektronske publike upotrebom velikih dance arena i atrakcija koje su se upotrebljavale na rock koncertima kao što su pirotehnika, velike pozornice odvojene iznad publike, veliki broj video wallova te umiksavanje hip-hop i rock hitova u njihove house setove. Jedan od najvećih „okidača“ za publiku njihov su njihovi dobro znani remixi pjesama Red Hot Chili Peppersa.

{youtube}A94FTKxDxoY{/youtube}

Kada su uspjeli redefinirati klubsku glazbu u velike spektakularne zabave, nastupi se se nastavili redati jedan za drugim. Članovi Swedish House Mafie koji su nekad nastupali u Stoskohlmskoj pizzeriji, a danas svaki od njih zarađuje milijune dolara godišnje tvrde da se nisu umorili od stalnih nastupa na različitim krajevima svijeta, jer kad izađu na pozornicu ma koliko umorni bili osjećaju se kao super junaci iz filmova i stripova s posebnim super moćima.

U prošloj godini doživjeli su vrhunac dance himnom „Save the World“ koju su napravili u suradnji  s rock pjevačem John Martinom kojojm su u potpunosti zarazili mase. U 2012. taj hit je nominiran za Grammy nagradu za najbolje dance izdanje, kao i nominaciju za švedski Grammy za dance/elektro pjesmu godine, a oni su nominirani u kategoriji „Artist of the Year“.

{youtube}BXpdmKELE1k{/youtube}

S obzirom da na nastupaju zajedno od 2008. i u tako kratkom vremenu su postali toliko slavni, uspješni i bogati nije teško zamisliti da ponekad ovi Šveđani osjećaju kako imaju super moći. Ili je možda tajna u tome što su tri glave ipak pametnije od jedne.

sea star desk
brejcha 1
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju