Skip to main content
  • sensorium
  • 25.07.2013.

Dva izdanja Sensoriuma

Izvrsne vijesti stigoše iz Sensoriuma, studija pod vodstvom Saše Rajkovića iliti Zarkoffa – pripremili su čak dva izdanja za jesen.

Naslovna foto

sensorium
 
Tako Popsimonova objavljuje svoj prvi samostalni vinil na labelu Gooiland Elektro, sublabelu Enfant Terriblea iz Utrechta. EP sadrži 4 pjesme, sve su na hrvatskom i tona izričiti zahtjev izdavača jer, vjerovali vi ili ne, Nizozemcima naš jezik zvuči egzotično.
 
Popsimonova na ovom EP-ju prezentira svoj prepoznatljivi sekvencirani industrial electro zvuk koji se naslanja na belgijsku školu osamdesetih. U cijelosti možete preslušati traku “Ektoplazmu” ovdje, a isječke ovdje.  Sve su pjesme snimljene i umiksane u Sensoriumu, mastering je radio Ruud Lexx (Rude 66), naklada je 300 komada 12″ vinila,  a izlazi u rujnu.
{youtube}PoXtMCt31mk{/youtube}
 
Zanimljivo izdanje slijedi i na njujorškom labelu Kraftjerkz. Radi se  o remiksu pjesme “Dimensions”  producenta Neud Photo koji potpisuju Zarkoff i  Iva Visković, izuzetno talentirana pjevačica koju smo već mogli čuti na nekim izdanjima Home Made Electronice.
Žanrovski možda i nije lako odrediti, no u svakom slučaju vrlo organska i humana elektronika. Traku preslušajte ovdje, a o datumu izdavanja ćemo vas pravovremeno obavijestiti.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2