Skip to main content
  • alt
  • 2.12.2014.

Ecstasy najjači u posljednjih 10 godina

Velika Britanija konstantno testira opijate koji se nalaze na njenom tržištu i došla je do alarmantnog zaključka.

 
Jačina ecstasyja je na najvišoj točci u posljednjih 10 godina. Fiona Mesham, profesorica kriminalistike na Durham sveučilištu, napomenula je kako je sigurna doza MDMA pri jednom uzimanju 70-75 mg, dok sadašnje šarene tabletice sadržavaju oko 100 mg. Samo za usporedbu prije pet godina je bilo sasvim uobičajeno da najjači ecstasy koji možete pronaći na tržištu bude onaj sa maksimalno 30 mg MDMA. 

alt

 
Poplava ovih zvjerski jakih varijacija u posljednje vrijeme uzrokovala je zabrinjavajuće povećanje smrti povezanih sa korištenjem MDMA. u 2010. MDMA je potvrđen kao uzrok 8 smrti. Od tada jaćina tablete ne prestaje rasti i 2013. je potvrđeno 43 smrti. Vlasti mole da ako već planirate uzimati ovaj opijat da uzimate tablete u polovicama ili čak četvrtinama.
 
Također je alarmantan podatak da se od prethodne godine u testiranim pošiljkama počeo pojavljivati i smrtonosni sastojak PMA/PMMA koji je u tabletama pronađen sam ili u kombinaciji s MDMA, čineći ubojiti koktel. PMA, iako srodna kemikalija, ipak je drugačijeg kemijskog sastava. Za proizvodnju PMA je lakše i jeftinije nabaviti sastojke ali ujedno i proizvodi opijat koji ima neobičnu krivulju doziranja. 100 mg će vas udariti puno jače no dvostruku povećate li dozu s 50mg. Stoga upozoravaju sve one koji odlaze u ove kemijske izlete da budu oprezni pri nabavci i konzumaciji. 
sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk