Skip to main content
  • 20.10.2023.

Ekskluzivno: Marko Nastić otkriva nam projekt -Amnasti- i najavljuje novi album

Regionalna zvijezda sprema novi projekt u kojemu donosi zvuk kakav od njega dosad nismo imali prilike čuti

Piše: 

Marko Nastić nam ekskluzivno otkriva kako je zajedno s vrsnom kantautoricom Anom Ćurčin pokrenuo novi projekt “Amnasti” te snimio album. Kako nam u razgovoru iskusni DJ i producent otkriva, album je nastao slučajno.

“Kad kažem, slučajno, to zvuči smiješno, ali da ispričam sve iz početka. Jednog lijepog dana sam otišao da slušam Anu Ćurčin. Veoma mi se dopao njen glas i putem zajedničkog prijatelja sam stupio s njom u kontakt, da zajedno napravimo neki featuring.” prisjeća se Nastić te objašnjava kako su prvobitno trebali zajedno napraviti jednu traku u rominimal, breakbeat zvuku, dobili su ponudu da je izdaju te da je obradi Matthew Hebert, ali to se nažalost nije dogodilo.


Foto: ENA JEVTIĆ I IVONA ŽIVULJ

No priča o suradnji Marka Nastića i Ane Ćurčin tu nije stala

Naime, kako nam je srpski DJ i producent ispričao Ana mu je otkrila kako je bilo super s njim te ga je pozvala da jamuju u studiju. “Mi smo malo jamovali, jamovali, jamovali i dogodi se album. E sad, mi smo ga snimali četiri godine, to je malo puno vremena da se snimi album, realno mislim da su dvije godine taman” kaže Marko jer su oboje glazbenici i imaju vlastite karijere, a na samo trajanje snimanje su utjecale i neke druge stvari “Mijenjao se miks, aranžman…kad smo zaključili da želimo album na vinylu, to nam je sve promijenilo. Morali smo kratiti pjesme, onda cijeli proces dok nismo došli do labela.”

Kako nam je ispričao Nastić, novi projekt donosi nešto totalno drugačije od njega “Album je neka mješavina ambienta, breakbeata, triphopa. Veoma je nekomercijalan oko žanra, ne znam ni sam kako da ga definiramo. Neka elektronika koja ima art notu.” te dodaje kako se nisu vodili trendovima, već napravili ploču koja je dreamy, lagana za slušanje “to je ploča koju ćeš pustiti u kući da se sluša.”


Foto Todor Milivojević

Za sami kraj Marko Nastić kaže “Dosta mi je značio ovaj album, dao mi je veliki vjetar u leđa za moje projekte, da se malo oslobodim. Generalno, ja sam DJ i moj cijeli fokus je oko DJ-inga. Teško je biti uspješan DJ i producent, jer obe stvari traže puno vremena, a ovo mi je baš pomoglo da se opustim u mom glazbenom pravcu.”

Po njihovim procjenama, album će izaći između veljače i travnja sljedeće godine na hrvatskoj etiketi PDV records u suradnji sa srpskim Pop Depresija. Album će biti izdan kao ploča, ali će biti dostupan i na digitalno na streaming platformama.

Marka Nastića smo susreli na Cro Beach Music konferenciji, potom je gostovao na We Love Soundu i na konferenciji BLEMC u Banja Luci. Ovog vikenda imamo prilike slušati u Zagrebu, stiže na 21. kat Sky Office Towera na otvaranje jesenske sezone Panic Room Croatia.


Foto Marko Edge

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2