Skip to main content
  • 20.10.2023.

ADE 2023. prvi dan: Glazbeno-umjetničko otvaranje; DJ set u tramvaju; orkestar svira house

Najveća manifestacija elektroničke industrije otvorila je svoja vrata

Piše: 


U glavnom gradu Nizozemske se do nedjelje održava Amsterdam Dance Event. Tradicionalno okupljanje industrije elektroničke glazbe privlači više stotina tisuća posjetitelja te nekoliko tisuća umjetnika.

Među brojnim sudionicima najveće elektroničke manifestacije su i predstavnici s naših prostora poput DJ Jocka, Solomuna, Tijane T, Matrode i mnogih drugih. Tijekom pet dana Amsterdam Dance Eventa, održat će se preko 1000 događaja, a evo što izdvajamo s prvog dana manifestacije.

 

GLAZBENO-UMJETNIČKO OTVARANJE: BREATH, WALK, DIE

OtvaranjeADE-a organizirano je s Rijksmuseumom kako bi se spojila klasična umjetnost i elektronička glazba. Glazbeno-umjetnički performans je osmišljen kao predstava u tri čina, a za glazbu se pobrinuo upsammy. Snimka otvaranja dostupna je u cijelosti na YouTubeu.

ADE OPENING KONCERT: TINLICKER X METROPOLE ORKEST

Nakon glazbeno-umjetničkog performansa na otvaranju na redu je bio tradicionalno “ADE Opening” koncert. Kulturni centar Melkweg ugostio je nizozemski Tinlicker koji su odsvirali koncert s Metropole orkestrom. Organizatori Amsterdam Dance Eventa su poručili da je to bio dosad najrasplesaniji koncert otvaranja.

REINIER ZONNEVELD DJ SET U TRAMVAJU

Reinier Zonneveld je prošlog tjedna objavio svoj novi album Heaven is Mad (For You)”, a kako bi proslavio njegov izlazak i odradio njegovu promociju na Amsterdam Dance Event pripremio je intimni DJ set u tramvaju.

 

 

“ADE CYCLE” AKTIVISTI PRIKUPILI VIŠE OD 60 TISUĆA FUNTI

U petak iz Londona prema Amsterdamu na biciklima krenulo je više od 50 aktera iz svijeta elektroničke glazbe, među kojima je i DJ Mark Knight, kako bi prikupili novce za humanitarne svrhe. Šesto izdanje “ADE Cycleprikupilo je više od 60 tisuća funti koji će se iskoristiti za otvaranje kreativne škole u Južnoj Africi te za stipendiranje brojnih talentiranih mladih umjetnika.

Do nedjelje u Amsterdamu boravi i naša suradnica, koja će svakodnevno donositi svježi sadržaj s najvećeg okupljanja elektroničke industrije. Kako bi bili u toku zapratite nas na društvenim mrežama i redovito provjeravajte naš web.

 

sonus 2
sonus 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju