Skip to main content
  • alt
  • 15.10.2015.

Elastična elektronika za bijeg od demona

31. listopada sve mrtvo živi iznova. Demoni, vještice i duhovi slobodno lutaju ulicama tvoga grada, tražeći svježe mesnate duše za prožvakati u svojim onostranim raljama.

 
Kako se to ne bi dogodilo pozivamo sve Rovinjane i one koji se na lokaciji planiraju zateći u najstrašniju noć u godini da se sakriju u sigurnost Piratas Disco kluba na jedan Trick or Treat party. Trikovima se ne bavimo, ali zvučne poslastice će teći obilno. 

alt

 
Elastika tako u svojem harmoničnom stezanju i natezanju predstavlja Mo’Funka i Asta Novu. Goran Jurić (Mo’ Funk) i Mario Dropulić (Asta Nova) dva su ponosna Labinjana koji slijede nit utjecaja techno scene od 2000. godine nadalje, ruku širom otvorenih prema svim podžanrovima techna i housea u koje ugrađuju funky elemente, perkusije i groovy ritam te ciglu po ciglu grade zanimljiva zvučna zdanja. Pravi primjer toga je zadnje izdanje na domaćoj etiketi Family Grooves, Get On Down EP, koji sadržava dvije techhouse trake sa deep i disco utjecajima, a mogli ste ih uhvatiti još i na Balkan Connection Tech i Insomniafm etiketama. Ujedno je šušnula i vijest da do kraja godine možemo očekivati i rođenje njihova vlastita labela.
 
Za pultom podršku pružaju i Vladimir Živolić, Manuel Ugulin aka Abnormalboy i Allan M. Za Vladimira fatalni susret s elektroničkom ljubavnicom dogodio se ’99 kada su zaorili prvi vinili. Započeo je u rodnom Rovinju u Monviju i s vremenom, pod utjecajem techna i techousea, izgradio vlastiti stil kao kombinaciju deeptecha i minimala. Najugodnije se osjeća u mraku raw deep techa s štukaturom hipnotičkog groovea. 2009. je donijela ljubav i s Nataliom pokreće organizaciju Elastika koja baca evente po vodičkom Opiumu, riječkom La Nocheu i lokalnim klubovima kako bi postali platforma za zgušnjavanje male underground scene.

alt

 
Manuel se pak upleo u glazbu rano uz oca rockera uz kojeg je bio izložen zvucima ekipe kao što su Pink Floyd, The Doors, Yes, King Crimson, Jethro Tull, Led Zeppelin, Bad Company, Uriah Heep i tada je uletio i Jean Michel Jarre i započinje techno obrazovanje. Od 2002. svira na privatnim partijima, da bi 2004. kupio prvu opremu, a 2006. zauzima rezidenciju pazinskog Max Magnusa. Od tada se za pultom našao bok uz bok s umjetnicima kao što su Dj Mr.Silikon,Dj Kikx, DJ Zero, Ivan Komlinovic, Miss Soulfly, Tiziano, MR. Marley, Nin-O-Rex, Andii G, Nathan Hun, Dj V2, Inakka, Dummyr, Wizzo, Crotta, D Kott, Dj Roberta, Dj Vlady, Dj Sword, Dj AnAnt…
 
Allanu M u osobnoj piše Alan Ljubičić i također je djetinjstvo proigrao na ulicama Labina. Partiji su postali magnetski privlačni za mlado srce već s 14, a dvije godine kasnije Alan sam se naglavce baca u glazbeni val i kupuje prvu opremu. Učio je sam gdje je stigao i krenuo snimati vlastite mixeve. Uskoro su kolege primijetile potencijal i priča počinje dok Alan nastavlja svoj house i tech house sipati domaćim klubovima i barovima.

alt

 
Pozivamo dakle sva rastezljiva elastična glazbena srca pod ovaj krov. Vidimo se u 23 sata. Do demonske ponoći upadaš za 20 kn, nakon dodaješ još desetku, a želiš li više infa ili kliknuti ekipi da dolaziš hipertekst zove ovdje! Enjoy!
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk