Skip to main content
  • alt
  • 15.10.2015.

Kid Va: Ne planiram previše, ali volim otići kako me vibra ponese

17. dana listopada na kalendar je sjela jedna sjajna subotnja uživancija koja će započeti punim trpezama, potocima finog vina i nastaviti se zatim pod glazbenom krošnjom Judinog Drveta. Zašto?

 
Pravo pitanje je zašto ne? Zašto se stari prijatelji koji uživaju u svemu lijepom što život pruža ne bi okupili na istom mjestu i ujedno i vas pozvali na jedan Voi'Sa reunion? Pa su baš to i napravili. Ostavljamo vas dakle s riječima pokretačke sile Voi'Sa festivala Vanje Purića kojeg kuloari bolje poznaju zamaskiranog pod alias KId Va.
{youtube}J2x0JtEFKXg{/youtube}
 
 
1. Kako je nastao Voi'Sa festival? Koji su bili temelji i ciljevi zbog kojih se kugla zarolala?
 
Voi'Sa je nastao iz ljubavi i potrebe da se zabavimo na otoku Braču tijekom ljeta, jer zatvaranjem nekih legendarnih klubova poput XXL-a, Haciende itd. scena se pogubila, a logičan slijed je bio da nešto osmislim. Glazba, Brač, lito, spoj dobrih ideja, prijatelja i podrška od TZ-a i Grada Supetra, te mog diplomskog rada iz marketinga jednako je Voi'Sa festival.
 
2. Koji je koncept eventa Gurm' Up? Kako to da si odlučio spojiti finu klopu i vino s glazbom? Upadaju li svi koji će uživati u trpezama u Ma:toniju direktno pod krošnju Judinog Drveta?
 
Gurm'Up je zamišljen kao najbolji mogući gurmanski start prije Voi'Sa Okupljanja u Judinom Drvu! Odlična selekcija hrane, vina i glazbe su ono što Vam donosi prvo Voi'sa Okupljanje!

alt

 
Jer volim spizu i vino! Ovu ideju je bilo zaista lako realizirati jer to je u biti povezivanje mojih prijatelja, koji su za ne hvalit se među najboljima u tome što rade 😉 (Ma)Toni je najbolji kogo, Trapan je super vinar i ovo lito je isplesao cijeli Voi'Sa :). Eddy je meni jedan od dražih hrvatski DJ-eva, a Shuya je u pravom terminu u posjeti Europi. Da ne zaboravim Goran Pavasović je inače zaslužan za dizajn Ma:Tonia i Gurm'Up i eto nas: Voi'Sa ekipa na okupu. Iza Gurm'Up-a nastavljamo kod Frane i Tomislava u Judinom Drvu. Dakle, Voi'Sa je prijateljsko druženje uz glazbu, hranu, vino, ples i slične aktivnosti. 
 
3. Tko je vaš japanski gost? Što on donosi za pult Drveta?
 
Naš Japanski gost je Shuya Okino, jedan od članova legendarnog dvojca koji čine japanski Kyoto Jazz Massive. Shuya Okino jedan od najznačajnijih predstavnika japanske elektroničke scene koji već više od dva desetljeća nastupa po Europi, Aziji i Americi. Poznat je i kao kao pokretač Crossover/Jazz Music scene u Japanu, a upravo po uzoru na Aquariusov Kontrapunkt i sam je 2003. godine u Tokyju pokrenuo prvi tamošnji Crossover Jazz Festival. 2005. je napisao knjigu „How to Be a Good DJ“ koja je doživjela svoje četvrto izdanje te se prodala u 15-ak tisuća kopija. Uz izdanja u sklopu sastava Kyoto Jazz Massive objavio je i dva iznimno uspješna solo albuma, od kojih je „Destiny“ dosegao prvo mjesto na iTunes ljestivici dance glazbe. Shuya Okino je također vlasnik tokijskog kluba The Room, koji posljednjih dvadesetak godina ugošćuje vodeća imena japanske i međunarodne Crossover/Jazz/House DJ scene

alt

 
Dodao bi još samo kratko da su Shuya i Eddy Ramich dugogodišnji prijatelji koji su često radili skupa, a o Eddy Ramichu ne trebam puno govoriti, on je miljenik splitske publike i dobri duh Voi'Sa festivala svakako.
 
4. Je li Gurm'Up samo jedan izdvojeni event ili ga pak planiraš ponavljati kroz godinu?
 
Gurm'Up nije izdvojen event. Novo realizirana (stara) ideja i mini brand koji ću svakako ponavljati u Ma:Tonia, ali i na drugim lokacijama. Jedini preduvjet je da se radi iz gušta, s prijateljima i na kvalitetan način. Ali idemo izguštati prvi Voi'Sa Gurm'Up pa ćemo iza toga o drugim datumima.

alt

 
5. Što nas čeka na narednom Voi'Sa festivalu i jesu li kotačići već u pogonu? Što 17. listopada planiraš puštati za okupljenu ekipu? Imaš li uvijek unaprijed određeni plan ili samo hvataš vibru s podija i slijediš intuiciju?
 
Kotačići su u pogonu! Za početak datumi Voi'Sa festivala sljedeće ljeto su od 04-06 kolovoza. Još je rano za detalje, ali mogu reći da planiramo okupiti super ekipu na produženom vikendu u Supetru!
 
U subotu će biti opušteno u Matonia, ionako se tamo vrti 90 % mojih selekcija hehe, a za subotu svakako ide eclectic vibra…bossa nova, jazz, funk…
{youtube}ncMIjPDBTRk{/youtube}
 
Inače ne planiram previše, svakako se pripremim, ali volim otići kako me vibra ponese. Složen set od kuće je tehnički pametniji odabir, ali mislim da to nije poanta (pogotovo) za resident DJ-a da doma sam složi set za nepredvidljive situacije u klubu :)?
 
6. Možeš li s nama podijeliti 5 traka koje sigurno planiraš zavrtjeti na ovoj gurmansko-glazbenoj večeri?
 
Kid VA Gurm'Up:
 
1. Joyce/Aldeia De Ogum
{youtube}J2x0JtEFKXg{/youtube}
 
2. Henri Texier – Les La-Bas
{youtube}ncMIjPDBTRk{/youtube}
 
3. Sunlightsquare "Super People" – Official Video
{youtube}oZqaXWxsTqc{/youtube}
 
4. Patti Jo – Ain't No Love Lost (suonho raw dub)
{youtube}dRarnhzsD8w{/youtube}
 
5. The Haggis Horns – Digging in the Dirt [Haggis Records]
{youtube}6eS7PR11QTY{/youtube}
 
 
7. Wild Card pitanje: Slažeš li se da ljubav ide kroz želudac i gdje si pojeo najbolju klopu ikad?
 
Apsolutno se slažem :)) Gdje sam pojeo najbolje je teško reći, svako mjesto/regija/država nosi svoje adute. A recimo da mi je najdraža dobro osmišljena domaća spiza, dok se vrti od Tonny Allena ploča: Homecooking  😉 
{youtube}njNnUDkRMwU{/youtube}
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2