Skip to main content
  • 19.08.2020.

Electric Wonderland 2020. – Radionin rezidencijalni i istraživački labos

Drugo izdanje međunarodnog kampa Electric Wonderland 2020. održava se kao rezidencijalno-istraživački lab i umjetnička rezidencija s temom pod nazivom Otporne zajednice.

Piše: 


Kamp se održava do subote 22. kolovoza u Skautskom centru Rakov Jarak u Fužinama (Primorsko-goranska županija).

It’s not really about the material. It’s about our capacity to shape things.
Theaster Gates

Kako vidimo linije, prostor, predmete, tijela, prirodu i zvukove

Electric Wonderland 2020. je makerski/hakerski kamp u sklopu međunarodnog projekta Feral Labs Network uz podršku Kreativne Europe fokusiran na teme umjetničkih, ekoloških i digitalnih otpornosti iz perspektive znanosti građana.

Ove godine kamp djeluje kao rezidencijalno istraživački lab i program umjetničkih rezidencija. To je tjedan znatiželjnih istraživanja u područjima crtačih strojeva i mehatronike, izvanmrežnih botaničkih i vodenih laboratorija, orijentacije u prirodi, sinteze zvuka, gamifikacije i design thinkinga, biohakiranja, 3D modeliranja, site-specific instalacija, audio performansa, elektro gerilskog kukičanja i nosive tehnologije s puno lemljenja i hakiranih uređaja, DIY primitivnih alata, raznolikih senzora i jako puno praktičnih aktivnosti poput noćnih trčanja, vježbi somatike za tijelo i um, gimnastike i joge s fokusom na oči, kao i zajedničkih večernjih razgovor oko vatre o tome kako pronaći nove načine strateških razmišljanja i preusmjeravanja aktivnosti hibridnih zajednica i organizacija u pripremi za budućnost poslije Covid-19 virusa.

Stanovnici će stvoriti mobilni laboratorij s online streamingom i digitalnim sadržajima kako bi se prenijela ne samo atmosfera iz kampa i njegovih stanovnika, već i otvorila međusektorska interdisciplinarna suradnja s ljudima iz cijelog svijeta.

Kamp će okupiti umjetnike, makere, tehnologe, dizajnere, ekologe, glazbenike, hakere, majstore različitih obrta i građane znanstvenike koji su voljni proširiti vlastitu znatiželju i perspektive u širem smislu na raskrižjima umjetnosti, tehnologije, inovacija, znanosti, kulture, obrazovanja i socijalnih praksi u sklopu zajedničkog kreativnog prostora.

Umjetnici na rezidenciji: Sara Ercegović, Bojan Mucko

Rezidenti istraživačkog laba i sudionici: Laura Abramović, Eva Badanjak, Mark Bilandžić, Tomislava Borić, Igor Brkić, Marija Banjedvorec, Paula Bučar, Matej Domladovac, Goran Mahovlić, Tomislav Mikić, Ana Horvat, Deborah Hustić, Marko Jovanović, Oliver Linzbauer, Larisa Margan, Layla Munitić, Damir Prizmić, Maša Pucić, Boris Vidošević, Jurica Zrna

Detaljan program ovdje: https://www.electric-wonderland.eu/

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2