Skip to main content
  • morcheeba
  • 10.10.2023.

Elektronička atrakcija Morcheeba početkom studenog u Zagrebu

Britanski vokalno-instrumentalni sastav se još jednom vraća u Zagreb gdje su tijekom godina zaradili status miljenika publike

Piše: 

Naslovna foto

morcheeba


U subotu 4. studenog, u zagrebački Boćarski dom stiže britanska elektronička atrakcija Morcheeba koja će održati ekskluzivni koncert.


Foto Pogonariu Vladimir

Elektronički bend Morcheeba nastaje sredinom 90-ih u Velikoj Britaniji kada pjevačica Skye Edwards udružila snage s braćom Paulom i Rossom Godfreyom. Od samih početaka, bend se isticao svojom žanrovskom fuzijom trip hopa, rocka, folk rocka i downtempa.

U svojih gotovo 30-ak godina na sceni bend objavljuje deset studijskih albuma, od kojih su se dva našla na vrhu top ljestvica u Velikoj Britaniji. Njihovo prvo izdanje je bio EP “Trigger Hippie” 1995. koji je izašao u vrijeme globalne ekspanzije tip-hop zvuka, iza čega su uslijedili cijenjeni albumi poput “Who Can You Trust?”, “Big Calm”, “Fragments of Freedom” i “Charango” odakle su se ponikli brojni hitovi popularnog elektroničkog benda.

Posljednji album britanskog elektroničkog benda je izašao 2021. “Blackest Blue” čiji naslov dolazi od stiha s albuma “The Moon”, hrvatske kantautorice Irene Žilić. “Blackest Blue” je dobio pozitivne kritike struke, ali i slušatelja koji su ga lansirali na 14. mjesto UK Top ljestvice.

Novi zagrebački koncert u Boćarskom domu bi trebao krenuti oko 21 sat, a Morcheeba će osim promocije novog albuma odsvirati i presjek rada benda od samog početka do danas.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: MORCHEEBA – ekskluzivni koncert u Zagrebu

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju