Skip to main content
  • 10.10.2023.

Energetica slavi 28 godina uz Tom Hadesa

Priča o Energetici seže još do sredine 90-ih, a kako poručuju tek im je 28 godina

Piše: 


U subotu 14. listopada, riječka Crkva će još jednom ugostiti ekipu Energetice koja će proslaviti 28. rođendan svoje večeri uz Tom Hadesa i snažnu podršku dobro znanih domaćih lica – DJ Ogi, Fabian Freyer, Eniex, Festina Lente i Rene.


Foto Iva Krznarić

Iz Belgije u Rijeku stiže Tom Hades koji se glazbe uhvatio zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljom Marcom Baileyjem. Tijekom dugog niza godina, razvio je svoj prepoznatljivi zvuk koji od samih početaka ima naglasak na direktnim bas linijama i lako pamtljivim melodijama koje su stvorene za ples.

Etikete na kojima su se našla prva izdanja Tom Hadesa su Drumcode, Pornographic, MB Elektronics, a od 2004. ima i vlastitu izdavačku kuću Rhythm Convert. Početkom 2010-ih izdaje svoj prvi solo album, iza čega ide na veliku svjetsku turneju u sklopu koje nastupa u više od 50 zemalja diljem svijeta te ulazi u domenu legendi svjetske techno scene.

Za pultom Crkve uz belgijskog DJ-a i producenta naći će se i osnivači Energetice DJ Ogi i Rene koji su cijelu priču započeli još 1995. u Staroj Novalji u Clubu 82. Uz starosjedioce Energetice svira još jedan član ekipe Festina Lente, kao i pokretač te rezident klupske večeri M.R.A.K.Fabian Freyer te mladi riječki DJ Eneix koji je svoju inspiraciju u elektroničkoj glazbi pronašao kod veterana lokalne scene.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: ENERGETICA 28th Anniversary W/TOM HADES, Club Crkva.

 

brejcha 2
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.