Skip to main content
  • 30.07.2023.

Elektroničku glazbu u Zadru čeka prava renesansa uz projekt Heaven

Početkom srpnja, zadarski umjetnik Andrej Božić poznatiji kao Andrologic i Fabric of Dreams odveo je brojne ljubitelje elektroničke glazbe na putovanje prema raju

Piše: 

Road To Heaven je naziv partyja kojeg je Fabric of Dreams odradio na Dugom otoku, gdje je imao priliku odraditi ekskluzivni osmosatni set te otkriti djeličak onoga što planira u skorijoj budućnosti.

Konceptualni party je započeo već na brodu koji je partijanere vodio prema Dugom otoku uz Letećeg Holandeza, a nastavio se do ranih jutarnjih sati uz samog domaćina Andreja Božića “Cijela priča se odvila baš onako kako sam htio, a to je da se zamišljena vibra i energija prenese na publiku koja je to objeručke prihvatila, prepoznala i podržala.”

Nakon premijernog predstavljanja projekta Heaven kroz atraktivan koncept partyja, zadarski umjetnik već sprema planove za dalje. Radijska emisija, izdavačka kuća, škola za mlade DJe i producente, booking agencija – cijela glazbena industrija na jednom mjestu koja donosi nešto svjetsko u grad Zadar, vizija je projekta Heaven.

“Kako je sama ideja projekta Heaven došla od gore, tako je i on sam otvorio vrata za jednu prekrasnu i obećavajuću priču i priliku da svim ljudima koji vole i hoće dam onaj najbolji dio sebe, a to je ljubav prema glazbi i znanje koje mogu prenijeti.” otkriva nam Fabric of Dreams.

Road To Heaven party bio je prvi korak projekta, a drugi korak je pokretanje radijske emisije “Heaven” na Anteni Zadar. Emisija iza sebe broji već nekoliko izdanja, a emitira se svake nedjelje od 20 do 22 sata. Andrej Božić nam otkriva kako kroz emisiju donosi svoj glazbeni identitet kojeg je stvorio kroz sve godine svog rada. “Zvuk emisije se bazira na širokoj lepezi od deep housea, progressivea, melodic techna pa sve do samog techna.”

Do kraja ljeta, Fabric of Dreams planira uživati u ljetnim čarima i moru te upotpuniti priču sa pokojom svirkom jer već od jeseni nastavlja s drugim fazama projekta. Još na proljeće je pokrenuo DJ radionicu u Gradskoj knjižnici Zadar, a one će se nastaviti kao prava mala DJ škola gdje će zadarski umjetnik pokušati prenijeti mlađim naraštajima “ono najbolje što sami DJ-ing može dati.” Uz Zadar, plan je pokretanje DJ škole i Gospiću, no ona je još u pripremi, razradi i razmatranju.

Za sami kraj, zadarski umjetnik poručuje “Sve u svemu, može se reći da je projekt Heaven tu za svih te da će definitivno ispisati jednu novu glazbenu eru na ovim prostorima.”

sonic desktop
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.