Skip to main content
  • 30.07.2023.

Ecstatic Dance Croatia spaja čovjeka, rijeku i planinu u jedno s novim open air događajem

Ples na mekanoj travi pod sjajnim zvijezdama, uz žuborenje Žrnovnice i podršku plesnog plemena koje se slobodno prepušta slavlju Života

Piše: 

Ecstatic Dance Croatia se još jednom vraća u seosko gospodarstvo Antoničin mlin nedaleko od izvora rijeke Žrnovnice, u ponedjeljak 31. srpnja.

Program kreće od 18 sati sa zagrijavanjem s Graciom Petek, iza čega slijedi DJ set Indre zajedno s Sinišom Nosilom na konga bubnjevima, a glavni dio programa se završava s šamanskim putovanjem zvukom Siniše Nosila. Završetkom glavnog dijela, program se nastavlja sa zajedničkim jammingom.

Gracia Petek će posjetitelje uvesti u pokret kroz otvaranje plemenskog kruga. Disanjem u krugu prepustiti će se moći zajedničkog davanja i primanja, podržani snagom i pulsacijama Majke Zemlje. Kroz dah i nježan pokret probudit će se svi elemente unutar tijela kako bi se zaplesalo u ritmu galaksije i s nježnošću opustilo sve što nam više ne služi.

Indra će svojim DJ setom posjetitelje provesti kroz mistične zvukove drevnih rituala, transcendentalnih stanja i ekstatičnih momenata svojom suptilnom ženskom energijom i posebnom pažnjom prema plesačima. Siniša Nosil će posjetitelje voditi kroz šamansko putovanje zvukom, na kojem će svojom istančanom osjetljivošću za energije povesti na putovanje u središte duše.

Ecstatic dance je svjesno okupljanje i stvaranje zajednice podrške u izražavanju onoga što jesmo, forma slobodnog pokreta, interakcija, igra, ples duše, sloboda. Svakoga puta drugi iskusni DJ svojim setom vodi transformaciju emocija kroz svoju muzičku viziju u posebnoj ecstatic dance formi, uz puno senzibilnosti prema plesnoj grupi.

SMJERNICE ZA ECSTATIC DANCE

– Povezujte se sa zajednicom kroz ples i zajednički krug na početku i kraju plesa

– Podržavajte svjesno, sigurno i prirodno okruženje – bez alkohola, droge, pušenja

– Ne koristite verbalnu komunikaciju za vrijeme plesa, povezujte se kroz kretanje, energiju i vibracije

– Vodite brigu o prostoru i jedni o drugima

– Možete plesati sami ili s drugima, poštujući njihove granice

– Mobitele i cipele ostavljate izvan plesnog podija

– Sa sobom nosite vodu i slojevitu odjeću

– Ne ograničavajte i ne prosuđujte sebe i druge – ples je jedinstven izraz svakoga od nas

Organizatori za kraju poručuju “Pozivamo vas da doživite inspirativno, sigurno i sveto mjesto za ples, povezivanje sa sobom i drugima oko vas.”

Donacija na ulazu je 35€, a prijava za događaj se vrši preko online prijavnice dostupne ovdje.

FB EVENT: Ecstatic Dance @Dalmacija *Gracia Petek *Indra *Sinisa Nosil *Jamming

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.