Skip to main content
  • 11.01.2007.

Eric Prydz – Remember / Frankfurt (Pryda 005)

Eric Prydz je sada već svima poznat i uveliko označen kao vodeći house, techno (trance?) producent današnjice. Čovek čije produkcije vrte DJ-evi svih opredjeljenja iz prostog razloga što su redovno u pitanju tzv. "dancefloor killers".

Piše: 

Prydz-ove produkcije pod etiketom Pryda standardno predstavljaju njegovo trancy lice, pa su tako i ovaj put u pitanju dijve svježe stvari koje se u potpunosti drže prepoznatljivog Pryda stila. Naslovna stvar "Remember" je još jedna izvrsna energična stvar upečatljivog vokala koji kaže "I can't even remember" prepuna prljavog funky groova, koji prati vesela trancy melodijica. Stvar se od početka gradi pojačavanjem vokala, do jako dugog prvog breaka. U kompoziciju polako ulaze svi elementi, bass kick, agresivne perkuzije i bassline noise, da bi se sve postepeno izgubilo do breaka uz pojačavanje glavne melodije, a onda negdje na pola breaka iz drugog kicka (element iznenađenja – vrag mali ovaj "Pritz") ulijeće bezobrazna prljava bas linija, pa kick i onda standardno bučno dizanje nakon koga u klubu provjereno nastaje show.  U drugom dijelu pjesme Prydz ubacuje i pozadinsku melodijicu koja odlično dopunjava aranžman, a tu je i još jedan break da još malo digne tenziju. Zanimljiv je i outro ove pjesme, gdje glavna synth melodija prelazi u kratki loop, veoma efektivno prilikom umixavanja slijedeće stvari.
Druga stvar na izdanju "Frankfurt" je "epic" pun trancy melodija prepoznatljivog Prydz-ovog electrish zvuka i sjajne pozadinske melodije koja zapravo i daje taj "epic" osjećaj. Melodije se samo smjenjuju i dopunjavaju u ovoj pjesmi. Uz dinamične smjene melodija, tu su i poigravanja s promjenama kombinacije perkuzija, bass kicka i bass linije, da bi na drugom breaku iznjedrila sjajna funky bass linija koja začinjava break, a nakon kulminacije nastavlja se opet glavna tema uz pulsirajuću bass liniju prisutnu kao dio glavnog groova. Eric Prydz još jednom oduševljava.

Tracklist (preview):
01. Remember
02. Frankfurt
by Danijel Savić // Controverse

Izvor: www.happynovisad.co.yu

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2